V Petržalke sme si užívali tenis a streetbal

V uplynulých dňoch prebiehali ďalšie súťaže v rámci podujatia Dni Petržalky, ktoré nesú prívlastok športové. V sobotu 1. júna boli na programe tenisové štvorhry, o týždeň neskôr streetbal.

1. jún je už tradične vnímaný ako deň, ktorý patrí deťom. Mestská časť okrem detského podujatia Na palube jednorožca organizovala aj tenisové podujatie. Športové výkony dvanástich párov mohli Petržalčania vidieť na ihriskách na Vlasteneckom námestí. Pohár starostu si odniesli Ľubica Kostovičová a Martin Kvasnička, druhé miesto obsadili Anton Pavlus a Peter Chromek, na treťom mieste sa umiestnili Peter Lavrinčík so synom Petrom a Andrej a Tomáš Harmanovci skončili štvrtí.

V sobotu 8. júna sa zaplnili streetbalové ihriská na Holíčskej ulici, kde sa osemdesiatka hráčov predviedla v hre uličného basketbalu. V poradí už ôsmy ročník podujatia sa zameral najmä na mládež a rodiny s deťmi, tomu prislúchali aj kategórie, v ktorých sa súťažilo. Na šiestich ihriskách sa stretli deti v kategóriách do 10, 12 a 14 rokov a nechýbala kategória rodičia s deťmi. Najväčší úspech mali najmladší účastníci, ktorí si získali pozornosť divákov svojim zápalom pre hru. V kategórii do 10 rokov sa na prvýc priečkach umiestnili družstvá: Tri hviezdy (1), Madrid (2), Ohnivé oko (3); v kategórii do 12 rokov: Meno bez Mena (1), Basket Stars (2), B1 (3); v kategórii do 14 rokov: Lazari (1), Rýchla rota (2), Kvas (3) a v kategórii Rodiny s deťmi: Urbánkovci (1), Kudelka (2), Krákajúce sojky (3), Family Low (4), Kikov Team a A Je To (5-6) a Češi a Aidi (7-8).
Súťažilo sa aj v streľbe trestných hodov, prvenstvo v jednotlivých kategóriách získali Martin Trebuňa, Filip Sedlák a Richard Schnurmacher, ktorý vyhral aj v streľbe trojok.

Okrem súťaženia si účastníci dopriali aj oddych a využili ponuku usporiadateľov, ktorí pripravili s pomocou sponzorov podujatia – o.z. Zober loptu, nie drogy, mestskej časti Bratislava-Petržalka a Bratislavského samosprávneho kraja osviežujúce a príjemné občerstvenie.

baby2 gul+kubo Super hra21

web od 2day