Jazero Veľký Draždiak láka malých i veľkých

Výsledky predsezónneho monitorovania Úradu verejného zdravotníctva SR potvrdili vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie aj na jazere Veľký Draždiak.

Prírodná vodná plocha s neorganizovanou rekreáciou láka aj tento rok množstvo návštevníkov nielen z Petržalky. Obľúbenú oddychovú zelenú zónu využívajú na osvieženie a šport mladí ľudia, rodiny s deťmi ale aj seniori. Podobne, ako po minulé roky, aj teraz sa mestská časť Bratislava-Petržalka postarala o bezpečnosť občanov a na nastávajúcu letnú sezónu zabezpečila vodnú záchrannú službu. Od 27. júna do 31. augusta 2013, každý deň od 10.00 do 19.00 hod. sa o bezpečnosť návštevníkov postarajú dvaja vyškolení pracovníci firmy DM RESUSTIC SLOVAKIA, s.r.o. Tí budú prepojení na Integrovaný záchranný systém, k dispozícii budú mať záchranný čln, plavčícku a záchranársku výstroj a ich stanovište bude viditeľne označené.

Aj napriek odbornému dohľadu odporúča petržalská samospráva všetkým návštevníkom Veľkého Draždiaka, aby nepreceňovali svoje schopnosti a správali sa zodpovedne a disciplinovane.

web od 2day