Bajan sa poďakoval odchádzajúcim riaditeľkám

Po takmer dvadsaťročnom pôsobení odchádza do zaslúženého dôchodku RNDr. Elena Rapavá, riaditeľka základnej školy Holíčska, ktorá v tomto roku prijala z rúk starostu aj ocenenie Osobnosť Petržalky za rozvoj školstva. Zo svojho postu odchádza aj RNDr. Daniela Leštinská, riaditeľka základnej školy na Turnianskej ulici.

Za ich nesmierne prínosnú a obetavú prácu sa im na dnešnom prijatí osobne poďakoval starosta Vladimír Bajan a poprial im hlavne veľa zdravia. „Ťažko sa mi lúči s ľuďmi, ktorí svojim výnimočným pôsobením, ľudskosťou a entuziazmom pre dobrú vec ovplyvnili veľké množstvo mladých ľudí a ukázali im tak cestu, po ktorej sa oplatí kráčať,“ uviedol vo svojom poďakovaní. Už v piatok privíta vo svojej kancelárii novo vymenovaných riaditeľov, pani Zlatu Halahijovú a pána Jozefa Vargu, ktorí sa ujmú svojej funkcie už 1. augusta tohto roku. „Som presvedčený, že noví riaditelia budú pokračovať v dobre nastavenom režime oboch základných škôl a určite prinesú aj niečo navyše, čo posunie úroveň základných škôl v Petržalke zas o krôčik k dokonalosti,“ dodal s úsmevom.

Podakovanie riaditelkam (1) Za takmer desať rokov vo funkcii riaditeľky základnej školy na Turnianskej ulici dokázala RNDr. Daniela Leštinská naučiť svojich žiakov láske k fyzike, a to najmä prostredníctvom zaujímavých a netradičných foriem výučby. Veľmi aktíve pôsobila predovšetkým v tvorbe a zapájaní sa do projektov, ktoré výrazným spôsobom ovplyvnili kvalitu školy ako aj jej postavenie medzi petržalskými základnými školami. Bola autorkou a koordinátorkou medzinárodného projektu Sokrates „V zdravom tele zdravý duch“ s partnerskými školami v Anglicku, Taliansku a Poľsku. Počas jej pôsobenia sa škola zapojila do projektu Inovácia metód a foriem vyučovania anglického jazyka v 1. až 4. ročníku základnej školy a do projektu Cross Cultural Communication Comenius Regio, ktorý je medzinárodným projektom spolupráce Petržalky a tureckého mesta Isparta. Koncepčne školu viedla k ekologickému a environmentálnemu zameraniu s vybudovaním environmentálnej učebne v areáli školy, k zdravému životnému štýlu a k potvrdeniu medzinárodného certifikátu Zelená škola. Založila tradíciu prezentácie a obhajob projektových prác žiakov 4. až 9. ročníka so zameraním na environmentálnu oblasť.

V rámci galaprogramu Dni Petržalky si za rozvoj školstva v podmienkach mestskej časti Bratislava-Petržalka prevzala cenu Osobnosť Petržalky RNDr. Elena Rapavá, ktorá pôsobí v Petržalke od roku 1994. Ako riaditeľka ZŠ Holíčska všetko svoje profesionálne úsilie venovala regionálnemu školstvu so zreteľom na zvyšovanie kvality vyučovacieho procesu a profesionálnej vyspelosti pedagogického kolektívu. Práve vďaka pani riaditeľke Rapavej pedagógovia ZŠ Holíčska už pred niekoľkými rokmi predbehli dobu a začali uplatňovať vlastný systém vyhodnocovania kvality vyučovania, ktorý postupne implementovali aj do hodnotenia výsledkov školského vzdelávacieho programu. Pedagogický kolektív venoval pod jej vedením dlhodobo veľkú pozornosť všestrannému rozvoju osobností žiakov, ich kompetenciám pri voľbe budúceho povolania a úspešnému uplatneniu sa v živote. S týmto cieľom škola dlhodobo realizovala niekoľko úspešných projektov Profteens – voľba povolania, Petržalská super škola či Inovácia metód a foriem vyučovania anglického jazyka v 1. až 4. ročníku. RNDr. Elena Rapavá svoje dlhoročné odborné a praktické vedomosti v oblasti riadenia školy aktívne využívala aj v spolupráci s vydavateľstvami odborných publikácií pre pedagogickú verejnosť.

IMG_1449 IMG_1419 IMG_1428

web od 2day