Nové knihy v mesiaci jún

Ďuričová, I.: Prečo lienky nosia podkolienky – veselé básničky o zvieratkách pre najmenších, v ktorej sa dozvedia prečo je báseň krásna hra.

Duncanová, L.: V tmavej chodbe – napínavý fantasy príbeh z dievčenskej školy, v ktorej dievčatá spája niečo iné ako len štúdium.

Bass, G.: Bendži bengál Bom – príšer plný dom – fantazijné príbehy s Bendži Bom, ktorý sa bojí všetkého okrem príšer z pod svojej postele.

Benton, J.:Milý denníček, v akej diere to žijem! – šieste pokračovanie dievčenských príbehov z Mackerelskej základnej školy. Jamie sa teší na cudzincov zo susedných škôl, už len preto, že sú odinakadiaľ.

Cronin, A.: Nikdy nehovor navždy – dievčenský román o Sáre a jej prvej a nezabudnuteľnej láske.

Bliefert, U.: Zradný anjel – dobrodružný triler pre mládež zo Söldenu o záhadnej Sonji s tvárou anjela, ale s desivým tajomstvom.

Keleová-Vasilková, T.: Liek na smútok – román pre ženy plný smútku, bolesti, samoty, ale aj prekvapení, ktorými nás život občas prekvapí.

Hornáková, E.: Tak som to chcela – román zo súčasnosti o Sáre, ktorú nečakané udalosti prinútia prehodnotiť svoj doterajší život.

Gardnerová, L.: Chyť ma – detektívny triler s detektívkou Warrenovou, ktorá vyšetruje dve vraždy. Hľadá vraha, ktorý chladnokrvne likviduje bostonských pedofilov, a pritom objasňuje vraždy Charleniných kamarátok.

Nesbo, J..: Nemesis –severská detektívka, kde Harry Hole vyšetruje vraždu svojej bývalej lásky a zároveň bankové prepadnutie, v ktorých mu pomáha bankový zlodej.

Barna, A.: Dravec – technotriler, v ktorom je vrah nadpriemerne inteligentný a pohybuje sa ako duch, s vyšetrovateľmi sa hrá ako mačka s myšou.

Czobor, V.: Potomkyňa – mysteriózny triler o najväčšom tajomstve katolíckej cirkvi. Mladý študent nájde nahrávku s tajomnou modlitbou a informácie, po ktorých pátra i Vatikán.

Zákopčan, Marek: Plamene hriechu – historický príbeh z Horného Uhorska v 15. storočí o troch ženách, ktorých životy sa prelínajú pátraním po tajomstvách minulosti.

Reynolds, A.: Leonard Cohen -Pozoruhodný život – podrobný životopis legendárnej osobnosti a jeho spomienky.

Koláriková, A.: Brasil – Brazília –komplexný obraz v dvojjazyčnej mutácii s množstvom informácií z tejto nevšednej krajiny.

Michalík, J.: Zdravotní postižení a pomáhající profese – publikácia určená pre široký okruh pracovníkov pomáhajúcich profesií, ktorí prichádzajú do styku s osobami so zdravotným postihnutím.

Mikuš, M.: Kuchárka v gatiach – návod pre mužov, zážitok z čítania a pôžitok z varenia, ktorý prispieva k pohode a zdraviu celej rodiny s poznatkami o surovinách a stravovaní.

Szojka, L.: Dejiny Tatranskej železnice – kniha popisuje históriu veľmi zaujímavého a špecifického dopravného systému.

Van der Kiste, J.: Císař František Josef – život, pád a zánik habsburské říše – životopis jedinečného vladára z habsburskej ríše, ktorá skončila v troskách, úpadku, krvi a troskách.

Lendl, I.: Alfons Mucha – reprezentatívna publikácia s reprodukciami niektorých plagátov, kalendárov i dekoratívnych Pano z dielne najväčšej umeleckej osobnosti českého maliarstva.

web od 2day