Samospráva opravuje terasu na Mlynarovičovej

Obyvatelia bytových domov na Mlynarovičovej ulici 14-24 sa po dobu dvoch mesiacov budú stretávať s robotníkmi, ktorí budú pracovať na oprave bytovej terasy. Petržalská samospráva preto upozorňuje obyvateľov na možné obmedzenie jej využívania a zároveň ich žiada o strpenie možných negatívnych vplyvoch, ktoré pri oprave môžu vzniknúť. „Verím, že potom, ako opravenú terasu odovzdáme do užívania, obyvatelia dotknutých bytových domov ocenia túto aktivitu mestskej časti,“ dodáva petržalský starosta Vladimír Bajan.

Pracovníci najskôr odstránia pôvodnú dlažbu z vymývaného betónu. Aby následne mohli položiť novú nášľapnú vrstvu liateho asfaltu, budú musieť terasu odizolovať, čo zabezpečia hydroizoláciou asfaltovou lepenkou. V rámci investície mestská časť opraví 20 dažďových vpustov, ktoré spôsobujú problémy najmä nájomcom garáží. Zrealizuje tiež novú izoláciu v miestach dotyku terasy s obvodovými múrmi bytového domu a s odvetrávacími prieduchmi, ktoré zabezpečujú odvetranie garáží nachádzajúcich sa pod terasou. Ich nájomcovia ocenili predovšetkým snahu mestskej časti opravou zamedziť zatekaniu dažďovej vody do garážových stojísk.

Mestská časť v blízkej budúcnosti začne aj s opravou nadchodu na Jasovskej ulici, ktorý vybrali samotní Petržalčania v rámci hlasovania v participatívnom rozpočte. Nadchod prepája terasu pri bytovom dome Jasovská 2-8 s terasou pri bytovom dome Krásnohorská 1-3 a pri jeho oprave sa samospráva zameria na schodiskové stupne, rampu pre kočíky a spodný povrch nadchodu. V pláne pre tento rok je aj oprava povrchu terasy na Fedinovej 2-4.

terasa Mlynarovicova oprava (2) terasa Mlynarovicova oprava (1) terasa Mlynarovicova oprava

terasa Mlynarovicova (2) terasa Mlynarovicova (1) terasa Mlynarovicova (4)

web od 2day