Nové knihy v mesiaci júl

Kompaníková, M.: Hlboko-morské rozprávky – rozprávkové príbehy o živote lenivej ryby Biby v morských hlbinách a jej kamarátovi Radovi.
Števková, M.: Medveďku, daj labku – vtipné riekanky a hádanky zamerané na medvedíka, ktorý je symbolom detstva a bezpečia.
Hevier, D.: KR.V. alebo krajina V. čiže Kráľovná Viktória – vzrušujúci fantasy príbeh pre deti o putovaní a význame krvi v ľudskom tele.
Brahmachari, S.: Artičokové srdcia – dievčenský román o zložitých chvíľach dospievania a netradičnom narodeninovom darčeku.
Blanck, U.: Poklad v pirátskej hrobke (Traja pátrači) – dobrodružné chlapčenské príbehy o pirátskej hrobke v prímorskej jaskyni.
Carter, F.: Malý strom – dojímavý príbeh indiánskeho chlapca a zaujímavý pohľad na svet pri spoznávaní prírody.

Riečanská, L.: Čerešňa na šľahačku – román pre ženy, mladá a úspešná Ester sa ocitá v centre pozornosti troch mužov. Osud sa s ňou pohrá a je len na nej ktorú cestu si vyberie.
Gergelyová, M.: Most nad riekou Liffey – príbeh írsko-slovenského páru poznačeného neverou a chorobnou posadnutosťou peniazmi a novodobé sťahovanie národov a jeho dopad na ľudské osudy.
Dán, D.: Kráska a netvor – detektívka, známi kriminalisti riešia dva prípady. Brutálne zavraždenú študentku nájdenú pri hraniciach a zvláštny príbeh batoľaťa, ktoré sa odplazilo pod kolesá autobusu. Ako tieto prípady spolu súvisia a či sa podarí chytiť vraha, nikto nevie.
Kanon, J.: Istanbulský pasažier – dobrodružný triler plný zvratov a prekvapení. Leon Bauer dostáva poslednú úlohu dozrieť na človeka, ktorého treba dostať za hranice. Čo je ochotný urobiť pre záchranu života a pre vlastné svedomie?
Jonasson, J.: Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol – zmes humoru a histórie o starčekovi Allanovi a jeho mesačnej púti po Švédsku s novými priateľmi a kufríkom, ktorý mu nepatrí.
Filan, B.: Vodka, duša, kaviár – Rusko rozumom nepochopíš – cestopis poskladaný zo zážitkov, predsudkov a spomienok na Rusko.

Lacika, J.: Divy Bratislavy – fotografická publikácia plná pamätihodností, faktov z histórie i geografie. Stovky pekných fotografií a množstvo zaujímavých a vzrušujúcich divov o Bratislave.
Podolinský, Š.: Gotické kostoly – vidiek- Kultúrne krásy Slovenska – populárno náučná publikácia predstavuje gotické kostoly na území Slovenska.
Peprník, J.: Británie a USA – ilustrované reálie – obrazová publikácia v dvojjazyčnom vydaní. Publikácia zahrňuje vývoj americkej a britskej literatúry doplnené ilustráciami a portrétmi spisovateľov.
Gromov, A.: Vlčie svorky. Legendárne ponorky tretej ríše – história vzniku a vývoja ponorkového loďstva tretej ríše a opisy bojových operácií.
Slobodník, M.: Labrang – svet tibetského kláštora – unikátny svet kultúry a história najvýznamnejšieho kláštora tibetského budhizmu.

web od 2day