Deti z Petržalky, ktoré na bicykloch prešli takmer 410 km, prijal starosta

Po návrate z dobrodružnej cesty, ktorú podnikli trinásti žiaci zo základnej školy pre intelektovo nadaných žiakov v Petržalke – z Bratislavy do Prahy – sa prišli žiaci podeliť o svoje zážitky a skúsenosti so starostom Vladimírom Bajanom.

Cieľom stretnutia, o ktoré požiadali absolventi tohto náročného výletu, bola prosba o odovzdanie ich odkazu a pozvania ostatným petržalským školákom. V budúcom roku totiž plánujú zorganizovať ďalšiu dobrodružnú cestu, na ktorú chcú pozvať aj ostatných spolužiakov z petržalských základných škôl. Trasa by mala viesť tentokrát z Bratislavy až do Berlína. „Ide o skvelú aktivitu najmä preto, že vychádza priamo od detí. Odkaz žiakom našich základných škôl samozrejme odovzdám,“ povedal na stretnutí starosta Petržalky a dodal, že sám sa pokúsi osobne sa zúčastniť niektorej z etáp ďalšej cesty.

Školákov na stretnutí sprevádzali obaja organizátori – riaditeľka školy Eva Orságová a manažér Petr Orság. „Celá Tour de Intelekt 2013 má za cieľ deťom dokázať prekonať seba samých a hlavne prežiť prázdniny v spoločnosti iných detí a príjemne. Aby mali radšej mozole na zadku, ako na prstoch od večného mobilovania a styku s klávesnicou“, prezradil Petr Orság. Počas desiatich etáp „našliapali“ žiaci každý deň okolo 40 kilometrov. Spali v stanoch a varili si na plynovom variči. Pre mnohých to bola celkom nová skúsenosť. Najmladším účastníkom bol druhák Erik Nagy, ktorý sám zvládol až dve etapy. „Bolo to náročné aj zábavné zároveň. Navštívili sme veľa zaujímavých miest a veľa sme sa aj naučili o tímovej spolupráci. Určite pôjdem aj na budúce“, prezradila ďalšia z účastníčok Lea Laurenčíková.

IMG_1970 IMG_1997 IMG_2005

web od 2day