Kontrolný deň na športoviskách

Dnes mohli Petržalčania stretnúť petržalského starostu v teréne počas kontrolného dňa piatich revitalizovaných športovísk. Na ihrisku na Bradáčovej ulici sa stretol so zástupcami dodávateľskej firmy, stavebným dozorom a zástupcom obyvateľov dotknutých domov, ktorí si vytvorili vlastnú komunitu a príkladne sa starajú o poriadok, čistotu a zveľaďovanie športoviska.

V súčasnosti je v Petržalke – po redukcii z minulého obdobia – 52 funkčných detských ihrísk, o ktoré sa mestská časť stará. Opravuje a obnovuje hracie prvky, vymieňa piesok a udržiava čistotu. Petržalka však myslí aj na staršie deti, a preto pracovná skupina poslancov pod vedením Mgr. Jána Bučana vytipovala na tohtoročnú rekonštrukciu štyri športoviská a jedno si odhlasovali samotní Petržalčania z participatívneho rozpočtu. Počas letných prázdnin samospráva zrekonštruovala, z prostriedkov rozpočtu na rok 2013, päť existujúcich športovísk pre staršie deti na Bradáčovej, Jasovskej, Medveďovej, Topoľčianskej a na Mánesovom námestí. Na týchto športoviskách si môžu zahrať tenis, basketbal, streetbal, futbal, hokejbal alebo aj volejbal. Momentálne sú už ukončené rekonštrukcie povrchov, oplotenia a oporných múrov, vyznačené sú aj farebne rozlíšené čiary pre jednotlivé športy. Dodávateľ ešte osadí basketbalové sieťky, futbalové bránky a volejbalové siete.

Obyvatelia Bradáčovej si vytvorili malú komunitu, ktorá sa – v úzkej spolupráci s Občianskym združením Petržalské ihriská, ktorého predsedníčkou je Mgr. Ivana Brezinská, poslankyňa mestskej časti – stará o športovisko a priľahlé detské ihrisko. „Som rád, že obyvatelia si vytvorili vlastnú „hliadku“ a o ihriská sa príkladne starajú. Takáto aktivita si zaslúži podporu zo strany mestskej časti a verím, že bude motiváciou pre všetkých Petržalčanov, aby možno obdobným spôsobom „dohliadli“ na tieto športoviská a nedali tak priestor vandalom na ničenie spoločného majetku slúžiaceho predovšetkým deťom a športujúcim susedom“, povedal Vladimír Bajan.

Rekonštrukciu športoviska na Jasovskej si v rámci internetového hlasovania vybrali samotní obyvatelia. Verejné športové ihrisko s rozlohou viac ako 6oo m2 bolo bez športových prvkov a iných zariadení. Okrem výmeny asfaltového povrchu, nebudú na ihrisku chýbať ani basketbalové koše, malé bránky vhodné na futbal aj hokejbal a sieť na volejbal, nohejbal či tenis. „Dúfam, že tu nebudú chýbať hlavne mladí športovci“, dodal starosta s úsmevom.

web od 2day