Petržalská baretka 2013 – súťažný festival humornej tvorby

Kultúrne zariadenia Petržalky v spolupráci s Národným ostvetovým centrom vyhlasujú pod záštitou starostu Petržalky Vladimíra Bajana 1. ročník celoslovenského súťažného festivalu humornej tvorby Petržalská baretka 2013.

Autorom myšlienky celoslovenského súťažného festivalu humornej hudobnej tvorby Petržalská baretka 2013 je legendárna bratislavská kapela LOJZO. Podujatie je príležitosťou pre jednotlivcov a hudobné skupiny predstaviť vlastnú tvorbu, v ktorej preferujú zábavnú formu. Okrem podpory nádejných umelcov je cieľom festivalu vytvoriť tradičné celoslovenské podujatie so spomienkou na tvorbu lídra skupiny LOJZO Mariana Kochanského.

Prihlášky do súťaže a demo nahrávky s max. rozsahom 20 min. (CD, DVD, texty, skladby + váš kontakt) mohli záujemcovia posielať do 10. septembra 2013. Výber účastníkov celoštátnej súťaže uskutočnila programová komisia festivalu o deň neskôr. Festivalu spolu s celoštátnou súťažou bude v sobotu 28. septembra 2013 v Dome kultúry Zrkadlový háj, výkony súťažiacich posúdi odborná porota. Kapely aj jednotlivci budú súťažiť o zlatú, striebornú a bronzovú baretku. Víťazi budú mať možnosť účinkovať v galaprograme na najväčšom petržalskom festivale Dni Petržalky 2014. Záver Petržalskej baretky 2013 bude v štýle charakteristického a jedinečného Teplákového bálu a bude zároveň aj oslavou 31. narodenín hudobnej skupiny LOJZO.

Projekt Petržalská baretka-festival bol podporený
z Nadačného fondu Slovenskej sporiteľne v Nadácii Pontis.

logo Slovenskej sporiteľne logo Nadácie Pontis

web od 2day