Detská pobočka miestnej knižnice v Petržalke na novej adrese

Starosta Petržalky Vladimír Bajan spolu s pani riaditeľkou Hanou Závodnou privítali prvákov na Základnej škole Dudova 2 a popriali im úspešný začiatok v ich novom školskom živote. Prestrihnutím pásky spolu s krstnou mamou akademickou maliarkou Danou Zacharovou a štvrtákmi následne otvorili nové priestory detskej pobočky miestnej knižnice.

Pobočku pre deti a mládež sa petržalskej samospráve počas prázdnin podarilo presťahovať z pivničných priestorov na Ambroseho ulici práve do priestorov základnej školy na Dudovej. „Som rád, že aj týmto spôsobom sa nám darí spájať školy a knižnice, v Petržalke je toto už druhá pobočka sídliaca v priestoroch základnej školy, kde ju deti majú na dosah,“ povedal petržalský starosta Vladimír Bajan. Vhodnejšie priestory našla mestská časť po vzájomnej dohode medzi školou a knižnicou. „Budeme tak bližšie k deťom, mládeži, ich rodičom aj pedagógom, čo nám umožní poskytovať kvalitnejšie služby a rozvíjať spoluprácu miestnej knižnice a základných a materských škôl v oblasti výchovy a vzdelávania,“ povedala riaditeľka Miestnej knižnice Petržalka PhDr. Katarína Bergerová. Knižničný fond obohatila svojimi knihami aj spisovateľka Lena Riečanská, ktorá spolu s riaditeľmi partnerských knižníc Bratislavy popriala novej pobočke hlavne veľa malých čitateľov.

V novovytvorenom priestore je nainštalovaná aj jedna zo štyroch počítačových a projekčných zostáv zakúpená pre detské pobočky vďaka podpore grantového systému Ministerstva kultúry SR.

web od 2day