Videli ste pohodenú injekčnú striekačku, nahláste ju miestnemu úradu

Po tom, ako sa Petržalke podarilo získať grant vo výške šesťtisíc eur na zber použitých injekčných striekačiek, vyškolila mestská časť v spolupráci s občianskym združením Odyseus pracovníkov, ktorí v najbližších dňoch začnú nebezpečné ihly zbierať.

V tejto súvislosti žiada samospráva o spoluprácu aj obyvateľov, aby neboli ľahostajní a nahlasovali lokality, kde použité striekačky videli. Urobiť tak môžu na zelenej linke Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka 02/ 63 820 158, alebo na miestny úrad na telefónnom čísle 02/ 68 288 770, alebo mailom na katarina.semankova@petrzalka.sk.

Petržalská samospráva ešte vo februári t.r. vypracovala projekt „Bezpečnosť obyvateľov a prostredie bez drog a ihiel“, ktorý podala na Ministerstvo vnútra SR, ako ďalšiu možnosť získať financie do rozpočtu a následne ich použiť v prospech obyvateľov. Projekt bol úspešný a Petržalka tak získala peniaze na riešenie tejto vážnej hrozby v oblasti životného prostredia. „Ide nám o dosiahnutie slušného, zdravie neohrozujúceho životného priestoru najmä pre najmenších Petržalčanov, ktorí môžu byť vystavení riziku ohrozenia zdravia,“ povedal pri podávaní projektu petržalský starosta Vladimír Bajan.

Projekt bol finančne podporený Radou vlády Slovenskej republiky pre prevenciu kriminality.

web od 2day