V LUDUSe si už čoskoro zahráme bowling

Bývalé kultúrno-osvetové zariadenie LUDUS na Tupolevovej ulici získalo po dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva nového nájomcu. Spoločnosť Prespor sa zaviazala objekt kompletne zrekonštruovať a vybudovať v ňom verejné bowlingové centrum.

Samospráva sa už od roku 2009 snažila opakovanými verejnými súťažami o prenájom objektu, nakoľko v rozpočte na rozsiahlu rekonštrukciu peniaze neboli a ani nie sú, navyše štát samosprávu stále núti šetriť a konsolidovať. Až v tomto roku prejavila záujem o prenájom budovy spoločnosť Prespor, ktorá ponúkla investovať do rekonštrukcie budovy 1 milión eur a do jej vnútorného zariadenia ďalších 300 tisíc. Zo zničenej a bezdomovcami okupovanej budovy by sa malo do jedného roka stať moderné bowlingové centrum s príslušenstvom, čiže okrem bowlingových dráh by ponúkalo aj priestory na spoločenské vyžitie, školenia, semináre. Okrem bowlingových súťaží, konajúcich sa pod hlavičkou Slovenského bowlingového zväzu, bude zariadenie slúžiť predovšetkým verejnosti, teda aj Petržalčanom.

Poslanci na septembrovom zasadnutí jednohlasne odsúhlasili prenájom tejto budovy – s ohľadom na výšku vstupnej investície – na 30 rokov. Nájomcu zaviazali do šiestich mesiacov od podpisu zmluvy požiadať o stavebné povolenie. Po nadobudnutí právoplatnosti tohto rozhodnutia je nájomca povinný realizovať všetky práce uvedené v zmluve. Petržalskej samospráve sa tak podarilo vyriešiť ďalší z dlhodobo neriešiteľných problémov na jej území, čo uvítajú najmä obyvatelia z priľahlých ulíc, ktorí sa už niekoľko rokov museli pozerať na chátrajúci objekt, ktorý slúžil len vandalom, bezdomovcom a drobným hlodavcom. „Je čas, aby sme LUDUS vrátili slušným ľuďom,“ dodal starosta Vladimír Bajan.

Video k tejto téme si môžete pozrieť na facebooku Petržalky – Viem byť Petržalčan.

web od 2day