Moderné formy etnickej hudby v Zrkadlovom háji – BANDA A CREDANCE

Dom kultúry Zrkadlový háj, 27. októbra 2013 o 19.00 hod.

V októbri opäť pokračujeme v cykle „Keby všetky bandy sveta“ a opäť bude aj zaujímavý hosť – skvelí tanečníci z Cre Dance. Takže sa môžeme tešiť na skvelý dynamický hudobno–tanečný program spájajúci moderné prvky s ľudovými.

Banda je world music skupina z Bratislavy, ktorá vznikla v roku 2003 a prezentuje slovenskú etnickú hudbu v modernom spracovaní. Jej členovia sú uznávaní muzikanti s dlhoročnými skúsenosťami v interpretácii folklórnej hudby, ale aj iných žánrov. Skupina vychádza z autentických koreňov slovenskej ľudovej hudby, no do svojich aranžmánov vkladá aj prvky z iných hudobných žánrov a folklóru iných národov. Banda pri svojej produkcii používa akustické nástroje a využíva bohaté vokály s rešpektom k tradícii a lokálnym osobitostiam, ale aj v celkom novej, originálnej podobe. Členovia skupiny: Samo Smetana (husle, mandolína, buzuki, tamburína, spev), Alžbeta Lukáčová (cimbal, heligónka, pekrusie, spev), Ivan Hanula (viola, mandolína, buzuki, spev), Peter Obuch (kontrabas, spev), Igor Ajdži Sabo (bicie nástroje, perkusie, spev), Eva Brunovská (spev, klávesy).

CreDance je voľné zoskupenie profesionálnych tanečníkov, ktorých majú na svojom konte už niekoľko desiatok vysoko kvalitných tanečných a divadelných produkcií. Vyhýbajú sa zaužívaným klišé a svoje produkcie sa snažia spracovať kreatívnym a novátorským spôsobom. V súčasnosti túto veľmi populárnu tanečnú skupinu CreDance vedie choreograf a tanečník Laco Cmorej. (foto CreDance: R. Bača)

web od 2day