Úspešné koncerty Vlasta Redla a Luboše Pospíšila

Dom kultúry Zrkadlový háj, 13. októbra 2013, 19:00 hod.

Dvaja matadori českej a moravskej hudobnej scény VLASTA REDL a LUBOŠ POSPÍŠIL sa rozhodli spojiť svoje sily a na pomoc si k tomu obaja speváci prizvali svoje jedinečné kapely, teda NOVÚ KAPELU (Redl) a 5P (Pospíšil) a vyrazili na turné, ktoré žne úspechy nielen v ČR, ale aj na Slovensku.

Známy a obľúbený moravský spevák, textár, skladateľ a multiinštrumentalista, Vlasta Redl hľadá inšpiráciu v moravských a slovenských motívoch i v ľudových piesňach. Tento vplyv ľudovej hudby má pôvod v jeho slovensko-českých koreňoch. V detstve často trávil prázdniny na Horehroní, odkiaľ pochádza jeho mama. Redl vie vo svojej tvorbe zaujímavo a s citom skĺbiť rock, bigbít, folk a ľudovú hudbu a vytvára tak hudobne a divácky príťažlivé diela. Venuje sa aj tvorbe scénickej hudby, podieľal sa na takmer 60 albumoch. Na Slovensku je známa jeho spolupráca na muzikáli Kubo, ktorý robil pre bratislavské divadlo Nová scéna v roku 1999. Už dva roky ho môžeme vidieť a počuť vystupovať výhradne so svojou novou skupinou, v ktorej hrajú špičkoví českí a slovenskí inštrumentalisti – Michal Žáček, Ruda Březina, Juraj Tatár, Borek Nedorost, Marcel Buntaj, Marcel Gabriel, Martin Gašpar, Petr Vavřík, Matěj Morávek a Rudy Horvat. Repertoár kapely tvoria nové piesne, ale aj staršie „redlovky“ – Husličky, Smrti, Carpe Diem, Ej Bože můj, Příteli, A te Rehradice …

Luboš Pospíšil sa v roku 2008 obklopil mladými hudobníkmi – Bohumilem Zatloukalem a básníkom Pavlem Šrutem a vytvorili hity ako: Tenhle vítr jsem měl rád; Soukromá cesta do nikam; Jekyll a Hyde; Píši Vám, Karino… Dnes, pod obnovenou značkou 5P, pripravil nový silný hudobný materiál. Generačné bariéry rozmetáva sila kolektívu, kapela hrá s veľkou radosťou, aj keď zopár piesní je starších ako niektorí členovia kapely.

Koncert týchto legiend si môžete vychutnať v októbri v Dome kultúry Zrkadlový háj. Predaj vstupeniek je v pokladnici DK ZH a taktiež v sieti ticketportal.
Vstupné: 12/15 €.

web od 2day