Petržalskí seniori pokrstili svoje CD

Slávnostným programom Kytica pozdravov v Dome kultúry Zrkadlový háj v pondelok 7. októbra začal trojtýždňový seriál podujatí v rámci 6. ročníka Petržalského Seniorfestu.

Prítomných na úvod príjemného popoludnia privítali so svojim programom deti z folklórneho súboru Gerulata. Medzi seniorov zavítal i starosta Vladimír Bajan, ktorý im zaželal pevné zdravie, poďakoval za ich celoživotnú prácu, zaželal veľa úcty, pokory a porozumenia najmä od mladších generácií a nechýbalo ani prianie, aby si zaslúžený odpočinok užili v spoločnosti svojich najbližších. Do kytice pozdravov svojím kvietkom prispeli aj seniormi obľúbená Gizka Oňová a deti s country vystúpením zo súboru Saltarello. Chýbať nemohli stále aktívni petržalskí seniori zoskupení v speváckom zbore Melódia, ktorí zároveň v piatok 11. októbra pokrstili svoje druhé CD. Krstným otcom bol petržalský starosta, CD „do života uviedol“ marhuľovými lupienkami. Vladimír Bajan po krste povedal, že vo svojej práci čerpá aj zo skúseností starších spoluobčanov. Ako poradný orgán starostu pôsobí v Petržalke Rada seniorov, jej ostatné zasadnutie sa konalo začiatkom októbra a starosta na ňom jej členov nielen informoval o pripravovaných aktivitách, ale aj načerpal nové podnety a poznatky zo života seniorov pre svoju ďalšiu prácu.

Petržalský SeniorFest sa zaradil medzi obľúbené podujatia všetkých „skôr narodených“ Petržalčanov. Jeho šieste pokračovanie pripravila mestská časť v spolupráci svojich organizácií Kultúrne zariadenia Petržalky a Miestna knižnica Petržalka. V rámci festivalu prebehli už rôzne podujatia ako stolnotenisový turnaj, prednáška o liečivých rastlinách, tanečno-zábavné popoludnia, muzikoterapia, či vernisáž výstavy paličkovanej čipky a patchworku, ktorá potrvá do ukončenia SeniorFestu. V čase našej uzávierky prebiehala Petržalská svadba, o ktorej napíšeme viac v ďalšom čísle. Zaujímavosťou programu je prednáška s praktickými ukážkami študentov Strednej odbornej školy ochrany osôb a majetku, ktorú môžu všetci seniori bezplatne navštíviť vo štvrtok 24. októbra v CC Centre na Jiráskovej ulici o 14.30 hod. SeniorFest uzavrie záverečný galakoncert v nedeľu 27. októbra o 15.00 hod. v Dome kultúry Zrkadlový Háj, hosťom bude tento raz Ján Berky Mrenica a jeho Diabolské husle.

Krst CD - Melódia Krst CD - Melódia

Krst CD - Melódia Krst CD - Melódia

Krst CD - Melódia Krst CD - Melódia

web od 2day