Osud budovy bývalého LUDUSu spečatený

Starosta Petržalky Vladimír Bajan a konateľ spoločnosti Prespor s.r.o. Pavol Kečkeš podpísali nájomnú zmluvu na objekt bývalého LUDUSu na Tupolevovej ulici. Budova prejde kompletnou rekonštrukciou a Petržalčania sa tak zbavia ďalšieho problému.

Problematickú budovu, ktorú sa samospráva už od roku 2009 niekoľkokrát pokúsila prenajať, sa konečne dočkala riešenia. Na ostatnom zastupiteľstve, ktoré sa konalo 24. septembra, odsúhlasili petržalskí poslanci prenájom budovy na zasadnutí Miestneho zastupiteľstva. V zmluve, ktorú dnes na pôde Bowlingového národného centra podpísal petržalský starosta a konateľ spoločnosti, sa zaviazali budovu kompletne zrekonštruovať a vybudovať tu bowlingové centrum.

Spoločnosť Prespor s.r.o., investuje do rekonštrukcie budovy 1 milión eur a do jej vnútorného zariadenia ďalších 300 tisíc. S ohľadom na veľký objem vložených financií sa obe strany dohodli na prenájme po dobu tridsiatich rokov. Zo zničenej a bezdomovcami okupovanej budovy by sa do jedného roka od právoplatnosti stavebného povolenia malo stať moderné bowlingové centrum. Okrem bowlingových dráh, kde sa budú konať aj súťaže pod hlavičkou Slovenského bowlingového zväzu, bude ponúkať aj priestory na školenia a semináre. Zariadenie však bude slúžiť predovšetkým verejnosti, teda aj Petržalčanom, ktorí si sem už čoskoro budú môcť prísť aktívne oddýchnuť.

web od 2day