Petržalský SeniorFest je nielen zábavný, ale aj poučný

Starší ľudia sa stávajú v poslednej dobe stále častejšie terčom útokov tzv. šmejdov, ktorí zneužívajú ich dôverčivosť. Aj petržalská samospráva sa z tohto dôvodu rozhodla práve v súvislosti s prebiehajúcim SeniorFestom pripraviť filmy, prednášky a názorné ukážky ako sa aj starší obyvatelia môžu brániť a chrániť.

Filmové predstavenie s názvom Šmejdi preto mestská časť doplnila aj besedou, na ktorej sa seniori dozvedeli viac o metódach a technikách týchto ľudí, ale najmä o spôsobe ako sa pred nimi chrániť a nepodľahnúť nátlaku z ich strany. Takisto dnes o druhej hodine popoludní sa v CC Centre na Jiráskovej ulici uskutoční prednáška s praktickými ukážkami študentov Strednej odbornej školy ochrany osôb a majetku. Seniori si tu budú môcť na vlastnej koži vyskúšať ako sa jednoducho ale účinne brániť v prípade fyzického napadnutia vo väčšine prípadov oveľa mladším agresorom.

Petržalka venuje pozornosť svojim seniorom počas celého roka. Či už je to vo forme posedení s pohostením a živou hudbou dvakrát do roka pre jubilantov, či posedenie pod vianočným stromčekom, kde si každé zo šiestich denných centier nájde praktický darček až po sociálnu výdajňu, kde si môžu seniori nakúpiť základné potraviny za nižšiu cenu. Pri príležitosti mesiaca úcty k starším pripravuje samospráva každoročne trojtýždňový kultúrno–spoločenský festival určený práve staršej generácii. Už 6. ročník Petržalského SeniorFestu, ktorý sa teší veľkej obľube, otvoril starosta Vladimír Bajan podujatím Kytica pozdravov. Už túto nedeľu 27. októbra o 15.00 hod. uzavrie SeniorFest záverečný galakoncert v Dome kultúry Zrkadlový Háj, hosťom bude tento raz Ján Berky Mrenica a jeho Diabolské husle.

web od 2day