Folk Blues Session 2013

Dom kultúry Lúky, 30. november 2013, 18:30 hod.

V poslendú novembrovú sobotu privítajú Lúky XIII. ročník festivalu zameraného najmä na ranné formy blues, ale pozýva i bluesmanov iných bluesových žánrov a odnoží.
Predstavia sa tri domáce a jeden zahraničný súbor. Hlavne Bratislavčanom netreba predstavovať excelentného harmonikára a speváka JURAJA SCHWEIGERTA, ktorý svoj west coast blues predstaví s kapelou THE GROOVE TIME. Trošku do folku, trošku do rocku, no najmä blues prevažuje v tvorbe JÁNA PONKU DUBANA, ktorého vynikajúce texty i hudbu si možno vypočuť i na CD Bluesovej spoločnosti No. 8. Vtipné texty, výborní spoluhráči tohto speváka, gitaristu a skladateľa v jednom, známeho i zo súboru Stará jedáleň, nepochybne patria na tento festival.

Po dlhej dobe sa na Petržalskej scéne objaví trnavská bluesová speváčka JANA RÚŽIČKOVÁ so súborom CROSS THE LINE. Prestavia blues obohatené prvkami funky i jazzu. Speváčka v poslednej dobe spolupracuje i na projekte Rolling Stones Blues Cirkus 50.

K českej bluesovej elite patrí spevák a hráč na fúkaciu harmoniku MATĚJ PTASZEK. Je známy originálnou technikou spievania – barokový kontra tenor – a na festivale sa predstaví so skupinou DOBRÉ RÁNO BLUES BAND v zostave: Vít Kopecký/gitara a Vladislav Sosna/valcha. Matěj Ptaszek i Juraj Schweigert patria vo svojich krajinách k absolútnym špičkám v hre na ústnu harmoniku, takže sa možno dočkáme i spoločného džemovania…

Blues bude znieť Petržalkou do noci a žánrová pestrosť a renomé účinkujúcich sľubuje hodnotný umelecký zážitok.
Festival je realizovaný s podporou Ministerstva kultúry SR.

Vstupenky v predaji v pokladniach KZP a v sieti Ticketportal.

web od 2day