Nové knihy v Miestnej knižnici Petržalka – október 2013

Havelková, S.: Rozprávky z trávy – vtipné a poučne rozprávky o zvieratkách žijúcich v tráve.
Salmela, A.: Žirafia mama a iné príšery – rozprávkové príbehy o starostiach detí vyrovnávajúcich sa s niekedy nepochopiteľným svetom dospelých.
Futová, G.: Nejdem a basta! – príbeh o dievčatku, ktoré nechcelo ísť do školy.
Thomas, J. D.: Detektív Zack – dobrodružný príbeh Zacka, ktorý putuje s rodinou do Utahu a hľadá dôkazy o slávnej biblickej potope.
Gänger, E.: Bláznivé leto – dievčenské príbehy o kamarátkach, ktoré si naplánujú prázdniny na ranči. Ani netušia ako sa im tam situácia vymkne z rúk.
Reichs, K.: Viróza – dobrodružný triler pre mládež s Tory, ktorá so svojimi kámošmi natrafí na hrob dievčaťa spred tridsiatich rokov.

Kespert, D.: Objavitelia – kniha plná legendárnych dobrodružstiev cestovateľov z celého sveta.
Kramárová, H.: Mojej malej kuchárke – pestrofarebná knižka ponúka kuchynské rady a recepty pre malé slečny, ktoré objavujú svet varenia a pečenia.
Lacey, M.: Veľká kniha o veľkých strojoch a niektorých malých – ilustrovaná knižka predstaví na rozložených stranách najväčšie a najsilnejšie motorové stroje, aké boli vyrobené.
Dominic, M.: Malý kúzelník – viac ako 100 trikov, kúziel a ilúzií.
Truchík,I.: Encyklopédia futbalu – detailný pohľad na majstrovstvá sveta, majstrovstvá Európy, olympijské hry a klubové súťaže tohto obľúbeného športu.
Bagoly, I: Svet dinosaurov – veľká encyklopédia s 3D obrázkami.

Chudík, M.: Ukryté v dotykoch – debutová zbierka básní mladého Petržalčana.
Banáš, J.: Kód 1 – román rúca zažité dogmy, na ktorých stojí katolícka cirkev prostredníctvom príbehu Mariky a Michala.
Rachmanovová, A.: Mliekarka z Ottakringu – záverečný tretí diel denníkov Študenti, láska, Čeka a smrť a Manželstvá v červenej búrke, tentoraz z rokov 1925 až 1927.
Brownová, S.: Mrazivý závan – v strhujúcom trileri uväzní prudká víchrica v chate Lilly a Bena. Lilly zisťuje, že život jej ohrozuje neznámy spoločník viac, než snehová kalamita.
Burrowesová, G.: Načúvaj môjmu srdcu – historická romanca predstavuje lásku grófa z Westhavenu a jeho gazdinej, ktorej minulosť je zahalená tajomstvom.
Connely, M.: Kvapka – detektívka s Harrym Boschom, ktorý tento krát dostáva až dva prípady naraz.
Deaver, J.: Lovec – v trileri si zákazníci najali Henryho, ktorý sa živí ako lovec ľudí a neštíti sa žiadnych praktík. Jeho terčom sa stáva detektív Ryan Kessler. Ide o osobnú pomstu?
Hosseini, K.: A hory odpovedali ozvenou – emocionálny spoločenský román o tom, ako milujeme, ako sa staráme jeden o druhého a ako naše rozhodnutia rezonujú naprieč generáciami.

Berka, T.: Vily nad Bratislavou – obrazová publikácia o životnom štýle vo vilovej časti Bratislavy na Kalvárii, Slavíne s priľahlým Horským parkom a na Hradnom vrchu.
Davis, W.: Život bez pšenice – provokatívna kniha o odstránení pšenice z jedálnička. Čoho výsledkom je trvalý úbytok nadváhy a úľava od celej rady zdravotných a zažívacích ťažkostí.
Tötschinger, G.: Habsburkové a jejich profese – kniha vykresľuje panovnícku dynastiu Habsburgovcov z jej súkromnej stránky.
Mason, A.: Belgie a Lucembursko – turistický sprievodca.
Strunecká, A.: Doba jedová – populárno-náučná publikácia kriticky a zrozumiteľne hovorí o škodlivých látkach okolo nás a zároveň ponúka podnety na zamyslenie.
Vopel, K. W.: Skupinové hry pro život 4 – kniha prináša hry pre deti na odstránenie agresie a zvýšenie sebaúcty potrebnej pri riešení konfliktov a spolupráci v tíme.
Lehoťan, I.: Marek Hamšík – najmladší kapitán – kniha o kapitánovi slovenskej futbalovej reprezentácie zachytáva príbeh chlapca, ktorý sníval sen o svete veľkého futbalu od detstva.
Jones, H.: Maratony – sprievodca po 50 najlepších maratónoch na svete. Pomôže s výberom vhodnej trasy, či už beháte na dlhej trati, alebo ste v tejto oblasti nováčikom.
Thomas, E.: Hřmící moře – literatúra faktu popisuje osudy námorných veliteľov, dvoch japonských a dvoch amerických, ktorých životy sa zišli v bitke v Leytskom zálive v októbri 1944.

web od 2day