Nové knihy v Miestnej knižnici Petržalka – november 2013

Gibey, P.: Rozprávky pre moje bobuľky – tri čarovné rozprávkové príbehy vykĺznuté spod čepca starej mamy.
Liptáková, A.: Dierožrút – humorné čítanie pre deti o Dierožrútovi, ktorého hlad zavedie aj do najvzdialenejších kútov sveta.
Wilson, J.: To najhoršie na mojej sestre – dievčenský príbeh o dvoch rozdielnych sestrách. Jedna je divoška, tá druhá dokonalá slečinka. Ako to dopadne?
Pichon, L.: Tom Gates 2: Moje perfektné výhovorky – pokračovanie humorných príbehov s Tomom a jeho neprekonateľné výhovorky.
Hathway, J.: Votrelec v mojej mysli (séria Desivé splynutie 2) – fantasy román pre mládež s Vee a jej mimoriadne schopnosti, ktoré chce niekto ovládať.
Grisham, J.: Theodore Boone 3: Obvinený – napínavý príbeh 13-ročného Tea, ktorý sníva, že sa stane sudcom. Je obvinený z krádeže. V hre je jeho povesť a urobí čokoľvek, aby dokázal svoju nevinu – aj keby to znamenalo porušiť nejaký ten predpis.
Watt, F.: Kúzlenie s papierom – veľká kniha pre malých výtvarníkov – inšpiratívna kniha a v nej nápady na vytvorenie najrôznejších vecí z papiera.

Mišíková, Ľ.: Vyvolená – historický román o veľkej láske zrodenej z hnevu a odpustenia.
Červenák, J.: Mŕtvy na Pekelnom vrchu – historická detektívka zo 16. storočia, prípad kapitána Steina a notára Barbariča, ktorí sú na stope zločinu v habsburskom cisárstve za vlády Rudolfa II. Na konci 16. storočia zúri v kresťanskom pohraničí vojna s Osmanskou ríšou.
Carrisi, D.: Našepkávač – kriminálny román, v ktorom špeciálna jednotka s vyšetrovateľom Goranom pracuje na prípade šiestich nezvestných dievčat.
Follett, K.: Pád Titanov – prvý diel historickej trilógie Storočie. Dramatické udalosti Prvej svetovej vojny, Ruskej revolúcie a boja žien za volebné právo, ktoré otriasli celým svetom, spoja osudy piatich rodín z rozličných krajín a spoločenských vrstiev.
Karika, J.. Na smrť II: Bez milosti – mrazivý triler o priateľstve a láske, ktoré sa zmenili na smrteľnú nenávisť.
Tučková, K.: Vyhnání Gerty Schnirch – román o jednom osude zlomenom dejinami. Opisuje transporty brnenských Nemcov, ich boj o prežitie a neskôr po vojne aj boj o kúsok úcty a pochopenia.

Faber, A.: Súrodenci bez rivality – kniha vám pomôže, aby ste svoje deti spravodlivo vychovávali a zabránili ich večným sporom.
Rees, L.: Temná charizma Adolfa Hitlera. Cesta do pekla – kniha skúma povahu Hitlerovej príťažlivosti a odkrýva, akú rolu hrala pri tomto úspechu jeho charizma.
Primi, M.: Kliatba rokenrolu– život a smrť hudobných legiend – osudy hudobných legiend, ktoré boli ikonami svojej doby a ich život skončil na vrchole tvorivej kariéry.
Vědci – Cesty objevů – publikácia opisuje život a dielo 43 osobností, ktorí sa preslávili na poli vedy. Pokrýva všetky hlavné vedecké obory, od astronómie po psychológiu.

web od 2day