Vianočný koncert LA GIOIA a krst tretieho albumu

Dom kultúry Zrkadlový háj, 17. december 2013, 19.00 hod.

Famózne zoskupenie troch mladých spevákov – LA GIOIA – vzniklo v roku 2008. Peter Ďurovec, Peter Ševčík a Matej Vaník prezentujú populárny hudobný štýl – pop operu. Repertoár tria tvoria nielen skladby svetovej hudobnej scény, ale najmä pozoruhodné úpravy známych slovenských a českých hitov, ktoré v podaní La Gioia znejú doteraz nepočutým a originálnym spôsobom.

LA GIOIA v preklade z talianskeho jazyka znamená radosť. A práve s radosťou, hispánskym temperamentom a talianskou vášňou prichádza LA GIOIA, aby ponúkla nevšedný a na slovenskej hudobnej scéne jedinečný hudobný zážitok. V októbri im vyšiel v poradí už tretí album s názvom Adagio a krstnou mamou bola Hana Gregorová. „Je radosť vás počúvať, spievate nádherne a je radosť sa i na vás pozerať. Už chápem, prečo máte toľko fanyniek,“ dodala s úsmevom a novému CD popriala: „Verím, že vaše nové CD nadchne všetkých vašich poslucháčov, rovnako ako nadchlo mňa. Prajem vám aj novému albumu veľa úspechov,“ povedala. Adagio je opäť plný romantiky, nehy, vášne, ale aj smútku a osudovosti. Nová platňa obsahuje 12 skladieb v osobitom a nezameniteľnom aranžérskom štýle tria La Gioia.

Na vianočnom galakoncerte v Zrkadlovom háji odznejú okrem iných aj piesne Angel od Robieho Williamsa, vianočná Ave Maria, Lásko voníš dešťem od Márie Rottrovej a prekvapujúco bude znieť Lásko má, ja stůňu vo francúzštine. Rozhodne zaujímavé bude prevedenie skladieb z filmu Perinbaba v podaní hudobného hosťa The Simple Lounge Quartet. Slávnostnú vianočnú atmosféru zintenzívni nádherná videoprojekcia.

web od 2day