Zdravý životný štýl na petržalskej škole prezentovali Daniela Hantuchová a Peter Hochschorner

Je nepopierateľným faktom, že to najcennejšie, čo človek vlastní je zdravie. Práve preto je dôležité začať s osvetou na túto tému čo najskôr. Na Základnej škole Dudova 2 včera v dopoludňajších hodinách dvaja svetovo známi športovci, ktorí sú pre mnohých žiakov vzorom, porozprávali nielen o svojich športových začiatkoch a výhrach, ale aj o zdraví, aktívnom životnom štýle a pestrom stravovaní.

Aj keď sa Daniela Hantuchová narodila v Poprade, základnú školu navštevovala v bratislavskej Petržalke na Dudovej ulici 2. Aj z tohto dôvodu sa rozhodla vrátiť sa do Petržalky, aby terajším žiakom porozprávala o zdraví, pevnej vôli a potrebe aktívne cvičiť. Vzácnych hostí okrem zástupu detí privítal starosta Vladimír Bajan a riaditeľka školy Hana Závodná, ktorí predstavili v krátkosti nielen úspechy tejto školy a jej žiakov, ale aj víziu ďalších aktivít v budúcnosti. Daniela Hantuchová spolu s Petrom Hochschornerom a dvomi dobrovoľníkmi z radov žiakov názorne predviedli ostatným s pomocou drepov urobených za určitý čas a asistencie zdravotnej sestry, ako sa so záťažou vyrovnáva telo aktívneho športovca a ako je to u niekoho, kto sa športu nevenuje. Žiaci každoročne pripravujú súťaž v príprave zdravých šalátov a tento rok ani netušili, že ich „chrumkavé“ diela bude posudzovať tá najvyššia porota zložená z dvoch svetoznámych slovenských športovcov a starostu Petržalky. Porota – po dlhom ochutnávaní, posudzovaní a radení – sa nakoniec uzniesla, že nedokážu vybrať ten najlepší a najzdravší šalát, a tak všetkým udelili prvé miesto. Na záver každý dostal od Daniely a Petra perníček a jabĺčko ako symbol zdravia a samozrejme nesmela chýbať ani autogramiáda.

Podpora športu na školách je v Petržalke neoddeliteľnou súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu. Zdravý životný štýl to nie je len zdravá a pestrá výživa, ktorú žiakom zabezpečujeme v školských jedálňach, ale aj ponuka adekvátnych a dostupných možností na športové aktivity. Čím skôr ich naučíme pristupovať k zdraviu zodpovedne, tým skôr sa nám to odzrkadlí na menšej chorobnosti a lepšej zdravotnej kondícii našich detí. „Už o pár dní, na najbližšom zastupiteľstve, rozhodnú poslanci o otvorení úplne prvej triedy s hokejovým zameraním v Petržalke, a to práve na Základnej škole Dudova 2,“ dodal starosta Vladimír Bajan.

Mestská časť kladie veľký dôraz aj na športovanie mládeže a dospelých, a preto v tomto roku investovala do opravy ďalších piatich polyfunkčných športovísk, kde si Petržalčania môžu zahrať basketbal, futbal, volejbal či tenis. Okrem najväčšej tenisovej školy a nedávno postaveného zimného štadiónu bude v Petržalke onedlho stáť aj verejná plaváreň a bowlingové centrum.

Hantuchová a Hochschorner na ZŠ Dudova 2 Hantuchová a Hochschorner na ZŠ Dudova 2 Hantuchová a Hochschorner na ZŠ Dudova 2

Viac fotografií vo fotogalérii.

web od 2day