Na turnaji v halovom futbale súťažilo päť mestských častí

Tradičný turnaj bratislavských mestských častí v halovom futbale, ktorý je športovou súčasťou projektu Vianočná Petržalka 2013, sa odohral v sobotu 14. decembra.

Obhajcom titulu bolo Nové Mesto, ku ktorému sa tento rok okrem organizátora turnaja – Petržalky, pridali aj Karlova Ves, Staré Mesto a Vrakuňa. Z turnaja sa v deň jeho konania odhlásila Záhorská Bytrica a túto nepríjemnosť museli riešiť organizátori podujatia. Aby doplnili chýbajúci šiesty tím do herného systému, rozdelili členov petržalského tímu do dvoch mužstiev. Turnaj v športovom duchu a v priateľskej atmosfére odohrali hráči v športovej hale na Prokofievovej ulici, kde správca haly pán Šulák s manželkou pripravili súťažiacim tradičný obed – bratislavský „šnicel“ so zemiakovým šalátom.

Suverénom bez prehry bolo družstvo Vrakune, ktoré sa stalo víťazom 16. ročníka turnaja mestských častí v halovom futbale. Vo finále porazilo Karlovu Ves 7:4. Tretie umiestenie získala Petržalka, ktorá prehrala iba s celkovým víťazom turnaja s Vrakuňou, a pravdepodobne jej v lepšom umiestnení zabránilo rozdelenie tímu kvôli nahradeniu Záhorskej Bystrice. Na štvrtom mieste sa umiestnilo družstvo Starého Mesta pred piatym Novým Mestom a šiestou Petržalkou B. Organizátori odmenili aj najlepšieho strelca, ktorým sa stal Ondrej Bobek z víťaznej Vrakune a najlepším brankárom bol Ladislav Fehér zo Starého Mesta. Poháre a trofeje odovzdal oceneným družstvám a jednotlivcom starosta Petržalky Vladimír Bajan, ktorý na záver súťažiacim poďakoval a zaželal im príjemné strávenie prichádzajúcich sviatočných dní starého i nového roka.

web od 2day