Nové knihy v Miestnej knižnici Petržalka – január 2014

Kerekešová, K.: Mimi a Líza – príbehy kamarátok, Mima žije vo svete za zavretými očami. No jej svet vôbec nie je nudný a čiernobiely. Spolu s Lízou spoznávajú susedov a prežívajú dobrodružstvá, kde zrak zrazu nie je taký dôležitý.
Hlušíková, M.: Môj dedko Rýchly šíp – Rinka trávi prázdniny u starých rodičov. Dedko Rýchly šíp jej pripraví indiánske úlohy, aby mohla zložiť indiánsky sľub a získať tri pierka.
Cita, J.: Holánik – rozprávka o vyspelom vtáčatku, ktoré zaletelo do chalúpky Maťka a Klinčeka na čarokrásnej čistinke.
Vopěnka, M.: Spiace tajomstvo – záver dobrodružného románu o štyroch súrodencoch a spiacich rodičoch.
Clare, C.: Mechanická princezná – fantasy román, Tessa sa musí postaviť armáde Pekelných strojov.
Walliams, D.: Babka gaunerka – napínavý román o Benovej babke medzinárodnej zlodejke šperkov. Pomôže jej Ben splniť sen o krádeži korunovačných klenotov?
Bone, E.: Jedinečný svet vlakov – v publikácii deti môžu preskúmať fantastický svet železníc.

McKenzie, C.: Manžel na objednávku – román pre ženy o Anne, ktorá je spokojná so svojim životom až na to, že si hľadá partnera cez zoznamovaciu kanceláriu.
Furnivallová, K.: Stíny na Nilu – historický román z anglického prostredia. Mladej Jessice ruší život spomienka na malého brata, ktorý záhadne zmizol. Keď zmizne aj jej druhý brat, vydá sa ho hľadať.
Follett, K.: Zima sveta – druhý diel historickej trilógie mapuje osudy piatich navzájom prepojených rodín, zatiaľ čo svetom otriasa tyrania nacizmu.
McDermid, V.: Koniec hry – detektívny román o matke, ktorá uviazne na letisku, pričom jej malý syn je už dávno preč. Šanca na získanie chlapca sa stále znižuje.
Ébert, T.: Bratislavská fantázia – autobiografický román zachytáva spomienky na mladosť v Bratislave, pričom na pozadí prebiehajú reálne dejiny.
Adamecký. P.: Piešťanská spojka – politicko-špionážny triler, v ktorom sa riešia záujmy tajných služieb USA a Ruska a pod povrchom prebieha boj na život a smrť.

Hapák, P.: Lúzer v Afrike – 13 zlyhaní na čiernom kontinente – rozprávanie zachytáva omyly a chyby akých sa dopustia turisti na cestách po Afrike.
Činčura, J.: Potopa sveta – literatúra faktu, mýty a fakty o potope sveta.
Morganová, H.: Modrý Maurícius – honba za najcennejšími poštovými známkami na svete od prvých lovcov až po súčasnosť.
Rapelli, A.: Motocykly – 40 legendárních modelů – obrazová publikácia história 130 ročnej cesty fenoménu na dvoch kolesách.
Jackson, T.. Matematika – 100 objevů, které změnily historii – zaujímavosti z oblasti matematiky a životopisné medailóny slávnych matematikov.

web od 2day