Parkovisko na Macharovej bude opäť k dispozícii obyvateľom

Petržalskej samospráve sa po mnohých mesiacoch vyjednávania podarilo dohodnúť so spoločnosťou Car Towing s.r.o. predčasné ukončenie nájmu pozemku na Macharovej ulici, ktorý táto spoločnosť využíva pre svoju odťahovú službu. Nevýhodná nájomná zmluva z roku 2009, ktorú uzavrelo bývalé vedenie Petržalky, mala skončiť až v júni t.r. Vypovedanie zo strany mestskej časti neprichádzalo pri podmienkach zmluvy do úvahy, i keď sa o to súčasné vedenie nie raz snažilo.

Obyvateľom dotknutej lokality sa nepáči, že odťahová služba popod ich okná dováža na parkovisko autá ale aj to, že na ňom nemôžu parkovať oni. „Lokalita pritom naozaj mimoriadne trpí nedostatkom parkovacích miest, pretože v tamojších uliciach často stávajú aj autá, ktorých majitelia dochádzajú do Digital parku, Auparku či do Starého mesta,“ dopĺňa ponosy obyvateľov starosta Petržalky Vladimír Bajan. Zmluva, uzatvorená ešte v roku 2009, však bola postavená tak, že sa dala len ťažko vypovedať. Predchádzajúce zastupiteľstvo síce schválilo zámer vybudovať tu osvetlené parkovisko pre verejnosť, avšak zároveň neodsúhlasilo vyčlenenie financií na jeho realizáciu a projekt neuskutočnilo.

Nájomná zmluva bude teda ukončená k 31. marcu 2014, pričom nájomca má ešte 15 dní na vypratanie priestoru. Je to dobrá správa najmä pre obyvateľov priľahlých ulíc, pretože im po piatich rokoch pribudne k dispozícii takmer 100 parkovacích miest.

web od 2day