Piatkové Music cluby na Lúkach v marci

Dom kultúry Lúky, 7., 14., 21. a 28. marca 2014, 19:00 hod.

Pravidelné piatkové Music cluby sú pre všetkých, ktorí si radi pozrú a vypočujú mladé začínajúce kapely, ale aj klubových interpretov. Priestor a atmosféra hudobnej scény Domu kultúry Lúky je ako stvorená na prezentáciu rôznych experimentálnych hudobných štýlov. Pred 20-timi rokmi vpustil Dom kultúry Lúky projektom Music club do svojich priestorov mladý vietor. Marcové piatkové noci budú v znamení Electro night a pop rocku.

7. marca vystúpia víťazi 29. ročníka pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2013 – pop rocková kapela ALIAS z Bratislavy -má za sebou odohraných už mnoho koncertov a ich prioritou je vlastná tvorba. Marián Kocan – spev, Rob Loud – gitara, Dodo Kačer – basová gitara, Braňo Filo – bicie. Večer bude pokračovať alternatívnym rockom v podaní kapely ATMOSFERIK. „Covery“ nie je nič pre nich a zásadovo ich odmietajú. Prúd energie a emócií spôsobuje obrovský zápal a chuť pri skladaní vlastnej tvorby, ktorá reflektuje ich pocity, nálady, myšlienky či vzdor…. Ľubica Vláčilová – spev, Dušan Lipovský – gitara, Ján Rašman – bicie, Kamil Eddy Krivosudský – basgitara. Progresívny rock v podaní DPM HUDEBNÍ KANÁL BAND je zmes rôznych osôb a bytostí, charakterov, životných tragédií, pozitívnych nenaplnených očakávaní a tvrdých charakterov. Petr „Krejzy“ Štindl – spev, Marek „Budul“ Štork – gitara, Radek „Jim“ Šlesinger – klávesy, Petr „Henis“ Héna – bicie, Josef „Pepas“ Sedlář – basa.

ELECTRO NIGHT bude vystúpením mladých začínajúcich Dj’s 14. marca. Podľa vypracovaných štúdií z roku 2012 je na svete 11 miliónov profesionálnych DJov. Títo sú jednými z nich: Rudie – Rudolf David – konzola/laptop/gramce, Maslo – Juraj Očovský – gramce/laptop/konzola.

Nefalšovaný bratislavský blues v podaní DR. SCHLOSSER BAND (blues rock) zaznie v klube 21. marca. Skupina nesúca bluesovú pochodeň po legendárnom Macovi Csonkovi (ktorého príbeh stále žije v nás) hrá v zložení: Jozef Schlosser – bicie, Katarína Kováčová – basgitara, František Majerník – gitara, Martin Zúrik – spev. Ďalšou kapelou tento večer bude punkový THE SCOTLANDYARDS (punk-pub-rock). Sója a Mravo v minulosti spolu hrávali v kapele M….. M………. . Po kratšej pauze stretávajú legendu petržalského a garážového undergroundu Maťa Nea, nedávno sa k nim pridal gitarista Miki Elefant a plodná spolupráca je obnovená. Skupina vychádza z jednoduchého punku, s pribúdajúcimi rokmi a ubúdajúcimi vlasmi to začína pripomínať niečo ako krčmový rokenrol. Textovo sa venuje celospoločenským témam (oskar soza), rozpadnutým vzťahom (staré fotky v igelite), environmentálnym problémom (pre Vlka) a alkoholu (ostatné pesničky). Sója – gitara, spev, Tomas Mravo – basa, Jan Brandobur – bicie, Michal Mlynarič – gitara.

Slobodné združenie hudobníkov RESISTANCE (r’n’b pop rock) – čerpá z množstva štýlov a snažia sa tvoriť vlastnú súčasnú hudbu, ktorá má ambíciu zaujať melódiou, farbou aj groovom. S týmto projektom idú skúšobne na pódium prvýkrát dňa 28. marca. Klávesy- Marian Lauko, basa – Jozef Kozák, bicie – Juraj Trubač, spev – Ľudmila Stanová, gitara – Róbert Vreštiak.

web od 2day