VLASTA REDL A LUBOŠ POSPÍŠIL s kapelami pokračujú v turné

Dom kultúry Zrkadlový háj, štvrtok 7. marca 2014, 19.00 h.

Po úspešnom jesennom turné sa opäť vydávajú na spoločné koncertyLuboš Pospíšil a Vlasta Redl, v sprievode svojich jedinečných hudobných telies. Osem úvodných koncertov na jeseň dopadli na výbornú. Podľa očakávania, prišlo počas koncertnej „šnúry“, k spontánnemu prepojeniu obidvoch kapiel – finálna triáda Ej bože můj-Husličky-Smrti v podaní jedenástich muzikantov vyvolávala standing ovations. „Obě formace se vzájemně hecují, jedna druhé to nechce zkazit, zároveň touží být lepší,“ hovorí manažér turné Ondřej Fencl. A tak sa rozhodli v turné pokračovať.

Vlasta Redl sa venuje aj tvorbe scénickej hudby, podieľal sa na takmer 60 albumoch. Na Slovensku je známa jeho spolupráca na muzikáli Kubo, ktorý robil pre bratislavské divadlo Nová scéna v roku 1999. Už dva roky ho môžeme vidieť a počuť vystupovať výhradne so svojou novou skupinou, v ktorej hrajú špičkoví českí a slovenskí inštrumentalisti – Michal Žáček, Ruda Březina, Juraj Tatár, Borek Nedorost, Marcel Buntaj, Marcel Gabriel, Martin Gašpar, Petr Vavřík, Matěj Morávek, Rudy Horvat. Repertoár kapely tvoria nové piesne, ale aj staršie „redlovky“ – Husličky, Smrti, Carpe Diem, Ej Bože můj, Příteli, A te Rehradice …

Luboš Pospíšil s hlasom, ktorý si nespletiete, vytvoril s hudobníkom Bohumilem Zatloukalem a básníkom Pavlem Šrutem hity ako: Tenhle vítr jsem měl rád; Soukromá cesta do nikam; Jekyll a Hyde; Píši Vám, Karino… Combeckom pod obnovenou značkou 5P, pripravil nový hudobný materiál. Koncert týchto legiend si môžete vychutnať v Dome kultúry Zrkadlový háj.

Predaj vstupeniek je v pokladniach KZP a taktiež v sieti Ticketportal.

web od 2day