JÁN AMBRÓZ – Na Telgárte hrajú …

V Petržalke sa v apríli predstaví najpopulárnejší spevák na Slovensku v oblasti folklórnej hudby, celebrita v tom pravom zmysle slova, spevák pochádzajúci z horehronskej obce Telgárt s nezvyčajne krásnym hlasom – Ján Ambróz – právnik a spevák ľudových piesní.

V súčasnosti žije v Banskej Bystrici a nedávno vydal záznam zo svojho jubilejného koncertu pri príležitosti svojich 60. narodenín. Na ľudovej scéne sa pohybuje už od roku 1982 a za túto dobu vydal už 6 samostatných CD nosičov s krásnymi horehronskými pesničkami. S Ľudovou hudbou BORIEVKA, pod vedením Igora Gašpara, spolupracuje už viac ako 20 rokov. Okrem tejto hudby tiež dlhodobo spolupracuje s Orchestrom ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu Bratislava. Získal množstvo ocenení – päťkrát Zlatú platňu a raz Platinovú, Cenu primátora mesta Banská Bystrica
za rok 1998 a takisto získal aj Medailu za rozvoj folklórneho umenia.
Ján Ambróz svoje umenie predstaví v piatok 4. apríla 2014 v Dome kultúry Zrkadlový háj (19.00 h.) spolu s Ľudovou hudbou BORIEVKA pod vedením Janky Ambrózovej a hosťom podujatia bude sólistka Monika Kandráčová. Na záver programu pozýva divákov na pohár vína.

Podujatie je realizované pod záštitou starostu Petržalky Vladimíra Bajana.

Medailón z návštevy Jána Ambróza (Zdroj: TV Bratislava)

web od 2day