V Petržalke bude francúzska škola

Najmä o tejto téme hovoril na včerajšom stretnutí starosta Petržalky Vladimír Bajan s mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Francúzskej republiky na Slovensku Didierom Lopinom. Cieľom ich prvého oficiálneho stretnutia bolo prerokovanie možností spolupráce s najväčšou bratislavskou mestskou časťou v oblasti školstva, kultúry a športu.

Veľvyslanec informoval starostu, že Bratislava a Slovensko predstavuje významného partnera pre francúzsku stranu, čo podčiarkuje aj fakt, že na Slovensku pôsobí viac než 400 firiem s francúzskym kapitálom. Vladimír Bajan zas ocenil veľmi dobré vzťahy a spoluprácu s francúzskymi partnermi sídliacimi na území mestskej časti, a aj preto vyjadril podporu návrhu francúzskeho partnera o pripravovanom umiestnení francúzskej školy na území Mestskej časti Bratislava-Petržalka. Škola by mohla byť otvorená už v školskom roku 2014/2015. „Petržalská samospráva je pripravená v rámci svojich kompetencií vyjsť v ústrety zriaďovateľovi školy pri realizácii tohto zámeru, aby žiaci privítali nový školský rok už v nových priestoroch na petržalskej pôde“, povedal starosta Vladimír Bajan.

Partneri taktiež načrtli kroky možnej spolupráce slovenských a francúzskych miest a obcí a veria, že na ďalšom stretnutí budú môcť rokovať už aj o konkrétnejších návrhoch.

IMG_8728 IMG_8743 IMG_8769

web od 2day