Petržalka získala ďalšie ocenenie

Tentokrát to bolo za výborné výsledky v riešení podnetov obyvateľov v kategórii kvality a kvantity komunikácie v rámci odovzdávania ceny Zlaté vedro za rok 2013. Toto ocenenie súvisí s portálom odkazprestarostu.sk, do ktorého sa aktívne zapája aj najväčšia bratislavská mestská časť. Petržalka sa umiestnila na krásnom treťom mieste, z bratislavských mestských častí bola najlepšia.

Vyše 500 podnetov, z toho 200 vyriešených a ďalších 230 v riešení – to je stručná štatistika dennodenného kontaktu Petržalčanov, ktorým záleží na svojom okolí, s pracovníkmi miestneho úradu, ktorí sa snažia všetky nahlásené problémy riešiť. Najviac z nich sa týka oblasti životného prostredia – či už ide o čistotu a poriadok alebo odstavené vraky áut.

Komunikácia s obyvateľmi je pre samosprávu jednou z kľúčových oblastí, ktorej musí venovať veľa času a energie, keď im chce byť partnerom. Portál odkazprestarostu.sk je kanálom, ktorý nielen umožňuje nahlasovať zistené problémy a nedostatky starostovi, ale ponúka aj možnosť obojstrannej komunikácie a zároveň zisťovania spätnej väzby. Zaujímavou inšpiráciou je aj diskusia medzi samotnými prispievateľmi k jednotlivým podnetom.

„Komunikovať s takmer 100 tisícmi obyvateľov, ako je to v prípade Petržalky, vôbec nie je jednoduché, o to viac nás teší, že aj vďaka tomuto portálu sme získali uznanie za našu snahu byť otvorenou samosprávou priateľskou ku svojim obyvateľom,“ komentoval získanie ocenenia starosta Petržalky Vladimír Bajan.

zlate vedro

web od 2day