Petržalskí žiaci si zmerali sily

Jubilejným 5. ročníkom pokračoval úspešný projekt Mestskej časti Bratislava-Petržalka pod názvom Petržalka v pohybe. V piatok 4. apríla 2014 si zmerali sily žiaci I. stupňa z dvanástich základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Petržalky a Rusoviec. Na športovom zápolení sa zúčastnilo viac ako 140 prvákov a druhákov.

V priestoroch športovej haly na Prokofievovej ulici vo výbornej športovej atmosfére súťažili v pohybových súťažiach a hrách viac ako dve hodiny. Radosť z pohybu, detská hravosť a prirodzená súťaživosť sú spoločnými menovateľmi každého podujatia. Učitelia, ktorí žiakov počas celého školského roka pripravovali v krúžkoch pohybovej prípravy, boli najväčšími fanúšikmi ale aj kritikmi. Žiaci dali do zápolenia všetko – nadšenie a oduševnenie. Tohoročná Petržalka v pohybe navodila atmosféru jari, farieb a slnka. Všetci odchádzali dobre naladení s plnou náručou krásnych zážitkov, pestrofarebnými tričkami a aj sladkými odmenami, ktoré si určte zaslúžili za svoje vynikajúce športové výkony. „Deti a šport sú nerozlučne spojené. Úlohou samosprávy je vytvoriť im na to podmienky. Preto sme aj v tomto roku vyčlenili v rozpočte financie na revitalizáciu ďalších ihrísk a športovísk na Hrobákovej, Gessayovej a Medveďovej, ktoré začneme opravovať už tento týždeň“, dodal Vladimír Bajan.

Pri organizácii podujatia už tradične spolupracovali a pomáhali hráči školského športového klubu BSC Bratislava z družstva deviatakov a do organizácie podujatia sa už po tretíkrát zapojilo aj občianske združenie Zober loptu, nie drogy, ktoré venovalo každému účastníkovi veselé tričko. Počas prestávky sa žiakom predstavila skupina gymnastov so švihadlami z Rope Skipping Academy vedená predsedníčkou Mgr. Pavlínou Hadovou.

DSFG 074 DSFG 084 DSFG 091

DSFG 100 DSFG 221 DSFG 265

web od 2day