Tradičné čistenie Chorvátskeho ramena – 24. apríla 2014

Tradičnou jarnou aktivitou petržalskej samosprávy je aj verejnoprospešná brigáda zamestnancov úradu a Petržalčanov na čistení brehov Chorvátskeho ramena. Pozývame všetkých, ktorým záleží na čistejšom prostredí Petržalky, aby sa tiež pridali dňa 24. apríla 2014 v čase od 14,00 hod. a prispeli k zlepšeniu životného prostredia v mieste, v ktorom žijú.
Túto dobrovoľnícku aktivitu organizuje petržalská samospráva už 18 rok s cieľom vyčistiť brehy Chorvátskeho ramena i jeho hladinu od rôznych nečistôt a odpadkov ako sú plastové a sklenené fľaše, plechovky, igelitové vrecká, kusy oblečenia a iné „skvosty“, ktoré tam počas zimného obdobia nahádzali „mimozemšťania“.
Do aktivity sa každoročne k pracovníkom Miestneho úradu, Miestneho podniku verejnoprospešných služieb a ostatných rozpočtových organizácií pridávajú aj žiaci petržalských škôl a petržalskí seniori. Nakoľko sa veľa obyvateľov Petržalky dožadovalo presunutia času čistenia z dopoludňajších hodín na popoludnie, aby sa tiež mohli akcie zúčastniť, rozhodla sa mestská časť im vyhovieť. „Presunom začiatku brigády na popoludnie sa, ako pevne verím, rozšíri počet Petržalčanov, ktorí sa do tejto akcie zapoja. Naše úsilie za čistejšiu Petržalku môžu obyvatelia podporiť aj aktivitami v okolí svojho bydliska, či už to bude vyzbieranie odpadkov vo vnútrobloku, areáli školy alebo na detskom ihrisku“, vyzval Petržalčanov Vladimír Bajan. Odbornú pomoc pri čistení vodnej hladiny z člna poskytne Povodie Dunaja, odštepný závod Šamorín a pomôžu aj hasiči z Dobrovoľného verejného požiarneho zboru v Petržalke a potápači z klubu OCTOPUS. O likvidáciu odpadu ako aj dostatok náradia a vriec sa postará Mestská časť Bratislava-Petržalka prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka. Samospráva sa postará aj o malé občerstvenie pre všetkých zúčastnených, ktoré pripraví aj v spolupráci so spoločnosťou STRAUBYT.

Čistenie Chorvátskeho ramena prebehne na štyroch úsekoch súčasne od premostenia Antolská až po Mlynarovičovu ulicu. Do akcie sa môžu zapojiť jednotlivci aj skupiny, stačí sa nahlásiť na petržalskom miestnom úrade mailom zuzana.juhasova@petrzalka.sk. V prípade nepriaznivého počasia (niekoľkodňový hustý dážď pred podujatím, alebo intenzívny dážď v deň podujatia) sa čistenie ramena presunie na náhradný termín. Dobrovoľníkom odporúčame uzatvorenú obuv a oblečenie vhodné do terénu, nezabudnúť na pracovné rukavice ako aj prípravok proti kliešťom. Zraz všetkých dobrovoľníkov bude dňa 24. apríla 2014 o 14:00 hod. na štyroch miestach pozdĺž Chorvátskeho ramena, takže si dobrovoľníci môžu vybrať pre nich najbližšiu lokalitu.

1. bod stretnutia o 14:00: Mlynarovičova ulica pri grafitti stene
smer čistenia ——–› premostenie Jungmannova

2. bod stretnutia o 14:00: premostenie Jungmannova
smer čistenia ——–› premostenie Námestie hraničiarov (Kaufland)

3. bod stretnutia o 14:00: Technopol (bočný vchod od ramena)
smer čistenia ——–› premostenie Námestie hraničiarov (Kaufland)

4. bod stretnutia o 14:00: premostenie Antolská
smer čistenia ——–› Technopol

Mapa čistenia CHR 1 Mapa čistenia CHR 2

Cistenie Chorvatskeho ramena

web od 2day