Nové knihy v Miestnej knižnici Petržalka – apríl

Starodubcev, G.: Veselé básničky pre detičky – básničky písané hravou formou sú pretkané ilustráciami, ktoré prilákajú malého čitateľa.
Kratochvil, M.: Modrý Papľuh – rozprávkové príbehy profesora Navrátila, ktorý objavuje neviditeľné pohnevadlá cez kúzelné okuliare vo svetle špeciálnej baterky.
Lazárová, M.: Ema a ružová veľryba – priateľstvo malej Emy a veľrybieho mláďaťa v krásnom príbehu.
Penzešová, A.: Prešibané dvojčatá 1: Magický škrečok – príbeh o prešibaných deväťročných chlapcoch, ktorí dokážu naštvať každého dospelého.
Mongredien, S.: Hľadá sa šteniatko – skutočný príbeh o ľuďoch s dobrým srdcom, ktorí pomáhajú zachraňovať zvieratká.
Vrskoslavová Š., M.: Život na štyroch labkách – príbehy psíka Gordona počas celého roka ukazuje, že život nemusí byť drahý a nákladný, aby bol krásny.
Brezina, T.: Tigrí tím 19. Tajomné stretnutie o polnoci – detektívny príbeh, v ktorom Bea, Luk a Patrik sledujú stopy a podozrivé tiene na tajné stretnutie v školskej pivnici.
McGuire, J.: Chodiaca katastrofa – román pre dievčatá o priateľstve študentky Abby a zvodcu žien na univerzite Travisa jeho očami.
Clare, C.: Mesto padlých anjelov (Nástroje smrteľníkov 4) – pokračovanie fantasy ságy o Clary, ktorá dala do pohybu udalosti, ktoré ohrozujú všetkých, ktorých miluje.
Musynski, V.: 100 najlepších hier pre deti – pokladnica hier a zábavných aktivít, ktoré sa dajú hrať doma aj vonku.

Feldeková, O.: Kým som šťastný – magicko-realistický príbeh, anjel v ľudskej podobe poštára zostúpi na Zem a hľadá aspoň jedného šťastného človeka.
Juráňová, J.: Nevybavená záležitosť – autorka sa cez príbeh mladej ženy na starom portréte ponára do životov iných, aby do nich vtiahla aj nás.
Dušek, D.: Melón sa vždy smeje – román zo života spisovateľa Adama a jeho ženy lekárky. Večná téma medziľudských vzťahov ako súčasť života.
Beňo, R.: Vrstvenie – knižný debut mladého básnika je poetickým vrstvením vnemov, metafor a jasným posolstvom.
Smith, C. B.: Plávanie so žralokmi – skutočný príbeh o prekonávaní smútku a osamelosti. Budúcnosť ženy, matky, manželky ohrozený dedičnou chorobou.
Forsyth, F.: Zoznam smrti – lov na teroristu Kazateľa v špionážnom trileri. Nebezpečne fanatizuje mladých moslimov v zahraničí a podnecuje ich k zabíjaniu.
Czobor, V.: Hrdzavý kríž – historický román o tajomstvách, cirkevných škandáloch, ktoré odkrývajú hĺbku našej viery a božích mlynoch, ktoré melú pomaly ale isto.
Pyper, A.: Démonológ – horor plný neviditeľných duchov a príbeh profesora Ullmana, odborníka na démonologickú literatúru.

Osho: Sláva, bohatstvo a ambície – zamyslenie sa nad zmyslom úspechu, bohatstva a prostredníctvom životných právd ponúkne sebapoznanie a porozumenie.
Zakouřilová, E.: Speciální techniky sociální terapie rodin – dôležité informácie pre sociálneho pracovníka pri zaradení sociálnej terapie a sociálnej diagnostiky.
Novák, T.: Jak (pře)žít se stárnoucími rodiči – príručka o starostlivosti seniorov v rodine poodhalí neľahké aspekty životného obdobia.
Kielbusová, M.: Korálkové kouzlení – z tvorivých nápadov si vykúzlite módne doplnky jednoduchou premenou v romantickom štýle.
Vondrušková, A.: Drátenictví – publikácia prináša málo známe historické fakty o obraze drotárov a prináša inšpiráciu a nové nápady.
Burianová, M.: Móda v ulicích protektorátu – kniha sa venuje každodennej realite života v protektoráte doplnený dobovými fotografiami a módnymi kresbami.
Schreier, P.: Naše dráhy ve 20. století – Pohledy do železniční historie – kniha úspešných príbehov z počiatkov dejín českej železnice.
Longerich, P.: Goebbels – Úplná biografie ministra propagandy Třetí říše – politický a súkromný život hlavného Hitlerovho propagandistu.
Obuchová, V.: Príbehy z dejín Bratislavy – dejiny mesta, jej história, pamiatky a pamätihodnosti s množstvom unikátnych archívnych dokumentov a fotografií.

web od 2day