Dni Petržalky – Hokejbalový turnaj o pohár Panterov

Hokejbalové ihrisko na Medveďovej ulici v Ovsišti bude dejiskom pokračovania festivalu Dni Petržalky. Víkend 17. – 18. mája bude tak patriť milovníkom tohto športu. Organizátori podujatia – Hockey club Petržalka 2010 o.z. a Mestská časť Bratislava-Petržalka radi privítajú všetkých, ktorí súťažiacich prídu podporiť v čase od 9.00 do 15.00 h.

Propozície:
Počet družstiev: 6 družstiev v jednej kategórií
Počet zápasov: 3/1 kategória spolu 9/turnaj
Hrací systém: Družstvá sú rozdelené na 2 skupiny „A“ a „B“ po 3 družstvá. V skupine sa hrá sa systémom „ každý s každým“. Po ukončení zápasov v skupine nasledujú zápasy o umiestnenie v poradí: zápas o 5.miesto, zápas o 3.miesto a finále o 1.miesto.
Za víťazstvo družstvo získava 2 body, za remízu 1 bod a za prehru 0 bodov. O poradí v skupine rozhoduje:
1. vyšší počet získaných bodov,
2. vzájomný zápas,
3. vyšší počet strelených gólov,
4. samostatné nájazdy.
Pravidlá: Hrá sa na hokejbalovom ihrisku. Hrajú 4 hráči v poli + 1 brankár. Maximálny počet hráčov v jednom družstve je 10 + 2 brankári. Hrá sa s hokejkou a s tenisovou loptičkou. Odporúčané sú hokejbalové/hokejové rukavice, chrániče na lakte, holenné chrániče hokejová prilba. Brankár si zabezpečí vlastnú výstroj podľa možností. V prípade potreby hokejový klub zapožičia 1 ks brankárske rukavice (lapačka/vyrážačka) a betóny (chrániče nôh). Nie je dovolená hra telom, hrá sa bez nedovolených zákrokov v duchu „fair play“. Za faul nasleduje vylúčenie hráča na 1 minútu.
Hrací čas: 2 x 10 minút hrubého času.
Zdravotná služba: Každé družstvo hrá na vlastné nebezpečie, ošetrovateľa zabezpečí usporiadateľ.
Ceny: Ceny získajú družstvá umiestnené na 1. – 3. mieste, všetky družstvá dostanú diplomy.
Vyhodnotia a odmenia sa aj najlepší hráči turnaja – najlepší hráč a brankár.

web od 2day