Dni Petržalky – Olympijský festival nádejí Petržalka

Zaradiť šport do každodenného života detí sa Petržalka snaží organizovaním pravidelných športových aktivít počas celého roka. Miestna samospráva zriaďuje 11 základných a 19 materských škôl. Tie spolu navštevuje takmer 6.500 detí, ktoré vďaka aktivitám samosprávy majú možnosť prehlbovať a rozvíjať svoj vzťah k športu. Inak tomu nie je ani na najväčšom petržalskom podujatí na Dňoch Petržalky, v rámci ktorého samospráva každoročne organizuje sprievodné športové podujatia.

Cieľom projektu Olympijský festival nádejí je prehlbovanie a rozvíjanie vzťahu k športu, ktorý výrazne ovplyvňuje zdravý vývoj detí a mládeže. Jeho snahou je šíriť Olympijsky festival nadedi Petrzalka - plagat
myšlienky olympizmu – Citius, Altius, Fortius, (rýchlejšie, vyššie, silnejšie), osloviť deti a získať ich pre pravidelné športovanie. Tento cieľ nie je možné naplniť jednorazovým podujatím a preto projekt Olympijský festival nádejí Petržalka je celoročným projektom, ktorý na konci školského roka vyvrcholí súťažením medzi jednotlivými základnými školami a školskými klubmi detí. Organizátorom podujatia – Mestskej časti Bratislava-Petržalka a Občianskemu združeniu ZOBER LOPTU NIE DROGY – finančne prispeli aj Bratislavský samosprávy kraj a Raiffeisen Banka Slovensko. Garantom podujatia je Slovenský olympijský výbor.

13. až 16. máj 2014 od 9.00 do 12.00 hod., ZŠ Budatínska 61, ZŠ Holíčska 50, ZŠ Turnianska 10, pri budove kostole Sv. Rodiny, podujatie je ORGANIZOVANÉ.

Pondelok 12. 5. 2014 ATLETIKA (beh na 50 metrov, beh na 400 metrov, hod kriketovou loptičkou, skok do diaľky zmiesta)
Utorok 13. 5. 2014 VYBÍJANÁ NA PIESKU (súťaž družstiev škôl na pieskových ihriskách)
Streda 14. 5. 2014 PLÁVANIE (jednotlivci 25 m voľný spôsob, štafeta 4 x 25 m voľný spôsob)
Štvrtok 15. 5. 2014 CYKLISTIKA (preteky jednotlivcov a družstiev škôl v teréne na 1 km) – PRELOŽENÉ NA PONDELOK 19. MÁJA 2014
Organizačné zabezpečenie všetkých disciplín

web od 2day