Starosta Petržalky odovzdal menovacie dekréty riaditeľom škôl

Mestská časť Bratislava-Petržalka vyhlásila v prvom polroku výberové konania na miesta štrnástich riaditeľov materských a základných škôl z titulu skončenia funkčného obdobia. Zo 14 výberových konaní bolo 13 úspešných a jedno výberové konanie sa bude opakovať v septembri.

Na základe výsledkov výberových konaní došlo k zmenám na postoch riaditeliek materských škôl na Gessayovej a Strečnianskej ulici. Novou riaditeľkou v Materskej škole na Gessayovej ulici sa stala pani Dagmar Jakubčinová a v Materskej škole na Strečnianskej sa ujme vedenia Mgr. Jana Martinovičová. V ostatných školách svoje posty obhájili doteraz pôsobiace pani riaditeľky. Výberové konania vyhlásila mestská časť aj na miesta riaditeľov dvoch základných škôl, Pankúchova 4 a Tupolevova 20, ktorým končí funkčné obdobie zo zákona 30. júna 2014. Posty obhájili doterajší riaditelia – Mgr. Štefan Rác a Mgr. Miroslav Cisár.

Návrhy na vymenovanie riaditeliek a riaditeľov škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti potvrdil zriaďovateľ tak, ako boli predložené výberovými komisiami. Menovacie dekréty si dnes riaditelia prevzali z rúk starostu na nové funkčné obdobie od 1. júla 2014 do 30. júna 2019. „Nedávno som udelil ocenenie Junior osobnosť desiatim vynikajúcim žiakom a viem, že toto ocenenie by si zaslúžilo oveľa viac našich detí. Toto je jasným signálom, že školy a škôlky v Petržalke majú čo ponúknuť a deti pod ich vedením sú úspešní študenti, riešitelia olympiád, hudobníci či športovci. Prajem všetkým – pôvodným aj novým riaditeľom – veľa entuziazmu a síl do ďalších rokov“, poprial prítomným starosta Vladimír Bajan. V zriaďovateľskej pôsobnosti petržalskej samosprávy je 11 základných a 19 materských škôl, ktoré dovedna navštevuje takmer 6 450 detí a žiakov.

Za ostatné tri roky rozšírila mestská časť kapacity materských škôl už o viac ako 200 miest. Len v minulom roku vybudovala samospráva dve elokované triedy v ZŠ Holíčska pre 48 detí a v MŠ Bzovícka triedu pre 12 detí. Momentálne je už v procese prípravy vybudovanie ďalších elokovaných tried – tentokrát na ZŠ Nobelovo námestie pre Materskú školu na Röntgenovej a na ZŠ Budatínskej pre Materskú školu na Strečnianskej ulici. Petržalka nemá vlastné voľné vhodné budovy, preto svoju pozornosť upriamuje aj na objekty vo vlastníctve hlavného mesta, ktoré sú momentálne nevyužité. Tieto objekty sú v dezolátnom stave a vyžadujú si veľké finančné náklady, preto mestská časť bude v tejto súvislosti rokovať nielen s mestom ale aj s podnikateľskými subjektmi. Okrem toho, z hľadiska potreby riešiť tento problém aj do budúcnosti, starosta vymedzuje pri rozsiahlejšej výstavbe bytových domov na území Petržalky ako jednu z podmienok územného rozhodnutia aj vybudovanie predškolských a školských zariadení.

web od 2day