Petržalka vysadila na jar takmer tristo rastlín

Samospráva nielen že hospodárne nakladá s majetkom, ale aj šetrí financie a následne ich investuje do vytvárania nových prvkov skvalitňujúcich podmienky pre život Petržalčanov ale aj do revitalizácií a opráv tých existujúcich. Aj tento rok spolu s príchodom priaznivého jarného počasia začala mestská časť realizovať plánované aktivity.

Mestská časť Bratislava-Petržalka popri veľkých projektoch ako je verejná plaváreň a bowlingové centrum, pokračuje aj v revitalizácii ihrísk, športovísk, námestí, zelených plôch, opravami schodísk, terás, chodníkov a ciest III. a IV. triedy a taktiež realizuje aj novú výsadbu, osádza nový mobiliár a odpadkové koše. Vo vnútrobloku Vígľašská – Šášovská vysadila samospráva 21 nových stromov, ktoré ešte doplní šiestimi lavičkami a samozrejme nebudú chýbať ani odpadkové koše. V Sade Janka Kráľa – v novo vybudovanom rozáriu – položili pracovníci geotextíliu a zamulčovali ruže borovicovou kôrou, aby zamedzili odparovaniu vody v letných mesiacoch a rastu burín, čo zníži náklady na údržbu rozária, kde postupne zakvitá všetkých jedenásť odrôd ruží. Na Vlasteneckom námestí vysadila 121 trvaliek a 124 kríkov, ktoré tiež zamulčovali borovicovou kôrou. Petržalčania si už teraz užívajú slniečko na rozkvitnutých námestiach, nielen Vlasteneckom ale aj Ovsištskom a koncom roka k nim pribudne aj park na Námestí hraničiarov.

Tri športoviská na Gessayovej, Hrobákovej a Medveďovej, ktoré samospráva opravila a skolaudovala v máji, už využívajú deti z okolitých domov na futbal či basketbal. Ďalšie tri – dve na Budatínskej a jedno na Vyšehradskej – odovzdá mestská časť deťom už koncom júna. Počas prázdnin opraví ešte ďalšie tri. Čas a poveternostné podmienky sa postarali aj o zlý technický stav terás, schodísk a chodníkov. V dezolátnom stave bol povrch schodiska na Námestí hraničiarov, ktorý je už opravený a pre chodcov bezpečný. Taktiež poškodené časti chodníkov na Holičskej 8 a 32, na Znievskej 1, Beňadickej pri dome kultúry, Gercenovej 9 a pred základnou školou na Nobelovom námestí sú už opravené. Takisto výtlky a prepadnuté komunikácie sú na mnohých miestach už opravené a opravy budú pokračovať aj počas letných prázdnin. Momentálne prebiehajú opravy na oprave zábradlia schodiska na Beňadickej 15 a oprava hydroizolácie a povrchu a priečelia terasy na Bohrovej 3 – 5.

web od 2day