Zo zdevastovanej a bezdomovcami okupovanej budovy vyrastá v Petržalke moderné bowlingové centrum

V septembri minulého roka získala budova LUDUSU nového nájomcu, Mestská časť Bratislava-Petržalka prenajala budovu spoločnosti PRESPOR s. r. o., ktorá objekt v súčasnosti kompletne rekonštruuje. Brány moderného bowlingového centra, ktoré bude slúžiť aj verejnosti, má v pláne otvoriť už na jeseň, okrem bowlingových dráh ponúkne aj priestory na spoločenské vyžitie, školenia a semináre.

Petržalská samospráva sa od roku 2009 snažila opakovanými verejnými súťažami prenajať objekt bývalého kultúrno-osvetového centra LUDUS na Tupolevovej ulici. Seriózneho záujemcu sa jej podarilo nájsť až v roku 2013, v septembri t.r. petržalskí poslanci jednohlasne odsúhlasili prenájom zdevastovanej budovy. S ohľadom na výšku vstupnej investície odsúhlasili dobu nájmu na 30 rokov. Investor vtedy deklaroval investovať do rekonštrukcie budovy jeden milión eur a ďalších 300-tisíc do zariadenia. Zo zničenej a bezdomovcami okupovanej budovy dnes vzniká moderné bowlingové centrum.

Dnes na kontrolnom dni zástupcovia spoločnosti PRESPOR s. r. o. Pavol Kečkéš a Juraj Bobrík ukázali ako práce pokračujú a ako sa doposiaľ zmenila budova, ktorá dlhé roky bola tŕňom v oku mnohých Petržalčanov ale trápením bola aj pre vedenie samosprávy. Investor zahájil rekonštrukčné práce v polovici marca t. r. a za ten čas stihli stavebníci urobiť búracie práce, vybetónovať podlahy, vymurovať obvodové steny i priečky, montážne práce na obvodovom plášti. Aktuálne sa pracuje na kúrení, vode, elektrických sieťach a klimatizácií. Podľa harmonogramu majú v pláne ešte tepelnú a zvukovú izoláciu, hydroizoláciu, úpravu povrchov, montáž technológií, drobné stavebné práce ako omietky, sadrokartón, potery a montáž bowlingových technológií spolu s vnútorným interiérovým vybavením.

Zimný štadión už Petržalka má, plaváreň sa stavia a v septembri otvorí brány nové bowlingové centrum, naša mestská časť aj vďaka týmto športovým areálom nadobúda mestský charakter, aj preto naši obyvatelia sú spokojní s bývaním v Petržalke,“ skonštatoval starosta Vladimír Bajan.

web od 2day