Nové knihy v Miestnej knižnici Petržalka – jún

Uličiansky, J.: Leonardo, kocúr z ulice – o ryšavom kocúrikovi Leonardovi, jeho príchode na svet, spolužití s pánom domácim, o jeho dospievaní a rôzne iné veselé príhody.
Pavlíková, J.: Písmenkové riekanky – hravým spôsobom sa predstavia zábavné písmenkové riekanky od A do Z.
Hatala, M.: Spoveď záškoláka – zbierka veselých básničiek na obranu záškolákov pre deti a mládež plná pestrých obrázkov.
Fry, M.: Exoti. Lov na šikanátora – najnižší dvanásťročný chalan Nick, obryňa Molly a beznádejné nemehlo Karol sa ocitnú v najtrápnejšom klube na škole – klube Exotov.
McCahan, E.: Cudzie slovo láska – vtipný príbeh šestnásťročnej Josie, ktorá chce spraviť novému švagrovi zo života peklo, no rozptyľuje ju to, že každý hovorí celkom iným jazykom.
Morgan, K.: Prvých 100 – od ničivej nukleárnej vojny ľudstvo žije na vesmírnych lodiach. Teraz však „Rada“ posiela sto mladistvých delikventov na nebezpečnú výpravu s cieľom znova kolonizovať planétu.
Cesta okolo sveta: 80 najúžasnejších máp sveta – encyklopédia s mapami, ktoré približujú prírodu, životné prostredie, históriu, techniku, kultúru a ľudí unikátnym spôsobom.

Bartková, A.: Trhlina – hlavná hrdinka románu dostane možnosť opustiť stereotypný život a splniť si dávny sen, odcestovať k polárnemu kruhu.
Pronská, J.: Krvavý erb – historický román zo stredovekého Slovenska z vyšehradského paláca kde nechýba zneuctenie panny, vlastizrada, vyvraždenie celej rodiny a podobný osud dvoch mladých ľudí.
Pamuk, O.: Tichý dom – spoločenský román z Turecka. V rodine pravovernej moslimky Fatmy, ktorá čaká na svojich vnukov s ich rozličnými pohľadmi na svet.
Jonasson, J.: Analfabetka, ktorá vedela počítať – spoločenský román poukazuje na všadeprítomnú ľudskú hlúposť, diktátorstvo, nekompromisnosť a rasizmus. Príbeh životaschopnej černošky a jej zázračné schopnosti.
Sund, E. A.: Havranie dievča – severská kriminálka s komisárkou Janette a jej nový prípad. Chlapec nájdený s početnými ranami na tele, ktoré sa bránilo útoku, ako keď v ringu bojujú na život a smrť. Zlo je stále na blízku.
Riceová, A.: Vlčí dar – vzrušujúci fantasy román o vlkolakoch. Idylická noc sa premení v násilie a naštartuje premenu.

Lengyelová, T.: Bosorky, strigy čarodejnice – kniha sleduje vznik viery v bosorky a ich škodlivú činnosť, ktorá prerástla do krvavých represií a masovej hystérie.
Weimer-Koschera, S.: Bezlepkové recepty pro děti – kniha ponúka recepty pre deti s celiakiou ako aj cenné rady.
Prekopová, J.: Rodina žije z lásky. Pravidlá pre láskyplné spolužitie – desať prikázaní aby láska v rodine mohla prekvitať z prirodzených zákonov života.
Pupala, B.: Neposedné predškolské kurikulum. Od komparatívnej analýzy k učiteľským emóciám – analýza medzinárodných zdrojov a skúseností z oblasti tvorby predškolských kurikúl.
Kollárik, T.: Základy sociálnej psychológie – vysokoškolská učebnica pokrýva kľúčové témy a prierez históriou vývinu sociálnej psychológie ako vedy.
Illášová, Ľ.: Plody a semená rastlín v tvorbe ozdôb a šperkov – je určená všetkým, ktorí prírodu vnímajú srdcom a využívajú plody k rôznym ozdobám.
Želinský, T.: Chudoba a deprivácia na Slovensku. Metodologické aspekty a empíria – rozoberá mieru chudoby, sociálnu nerovnosť a životné podmienky na Slovensku.
Krno, S.: Od prameňa Gangy po indický Tibet – cestopis obohatený faktografiou o tradíciách indického náboženstva a filozofického myslenia v severnej Indii.

web od 2day