Petržalská baretka prichádza po druhýkrát

Dom kultúry Zrkadlový háj, sobota 25. októbra 2014, od 14:00 h, prihlášky do súťaže a demo nahrávky (CD, DVD, texty skladieb, kontakt) je potrebné zaslať do 29. septembra 2014.

Celoslovenský súťažný festival humornej hudobnej tvorby „Petržalská baretka“ je opäť tu! Jeho 2. ročník vyhlasujú Kultúrne zariadenia Petržalka, Národné osvetové centrum a skupina Lojzo. Názov „Petržalská baretka“ bol zvolený zámerne, pretože festival je zároveň spomienkou na lídra legendárnej skupiny Lojzo Mariána Kochanského, ktorý povýšil baretku na neodmysliteľnú súčasť imidžu Lojzovcov.

Festival bude príležitosťou interpretov predstaviť vlastnú zábavnú tvorbu. Ich tvorbu a interpretáciu posúdi odborná porota.

Organizátori sa v tomto roku rozhodli súťaž rozšíriť o kategóriu „texty“. Je totiž veľa autorov, ktoré svoje hudobné texty píšu iba takpovediac „do šuflíka“, keďže nemajú autorov hudby. Práve Petržalská baretka môže byť miestom pre vzájomné nájdenie sa textárov a hudobníkov.
Súťaž Petržalská baretka 2014 sa uskutoční v sobotu 25. októbra 2014 od 14:00 h. v Dome kultúry Zrkadlový háj v bratislavskej Petržalke. Víťazi vystúpia ešte v ten istý večer na Teplákovom bále skupiny Lojzo a na dňoch Petržalky 2015. Záštitu nad podujatím prevzal starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Hudobné zameranie festivalu: autorská tvorba, humor v hudbe, textoch a interpretácii skladieb v štýloch folk, country a trampskej piesne
Rozsah: max. 3 skladby ( 20 min. – skupiny, 12 min. – sólista, duo), 1 báseň alebo súbor básní (max. 90 veršov)
Prihlášky: Prihlášky do súťaže a demo nahrávky (CD, DVD, texty skladieb, kontakt) je potrebné zaslať do 29. septembra 2014 na adresu hlavného organizátora festivalu:

Kultúrne zariadenia Petržalky
Iveta Nečesaná – dramaturgička KZP
Rovniankova 3
851 02 BRATISLAVA
E-mail: iveta.necesana@kzp.sk
Tel: 02/6829-9204
Mobil: 0917/711084

Vstup na Petržalskú baretku je voľný, vstupenky na Teplákový bál už v predaji v pokladniach KZP a sieti ticketportal.

web od 2day