Ďalšie dve zrekonštruované športoviská už slúžia verejnosti

Petržalská samospráva ukončila rekonštrukcie ďalších dvoch športovísk pre staršiu mládež. Ihriská na Lachovej a Ambroseho sa tak pridali k ďalším, ktoré v Petržalke za uplynulé mesiace opravili.

V uplynulých dňoch bratislavská Petržalka rekonštruovala ihriská na Lachovej a na Ambroseho. Obe dostali nový asfaltový povrch, následne nové značenie čiar pre basketbal a opravou prešli aj zničené basketbalové koše. Na Lachovej mestská časť ďalej opravila aj oporný múr a schodisko, na ktorom vybudovala rampu pre kočíky. V týchto dňoch začne s obnovou ďalšieho športoviska na Bzovíckej ulici, kde vymení povrch a očistí priľahlé múry. Maľovaním čiar a osadením bránok tu vznikne hádzanárske ihrisko a v pláne je osadiť aj streetbalové koše.

V tomto roku podobnými rekonštrukciami už prešli športoviská na Medveďovej 32, Gessayovej 13, Hrobákovej 25/a, to ostatne menované vybrali Petržalčania v tomto roku v internetovom hlasovaní v tzv. participatívnom rozpočte (minulý rok vybrali ihrisko na Jasovskej 17), ďalej v Petržalke opravili dve športoviská na Budatínskej ulici a tiež na Vyšehradskej 25. V minulom roku takto upravila športoviská na Bradáčovej 6, Jasovskej 17, Medveďovej 32, Topoľčianskej 20 a na Mánesovom nám. 4. A rok predtým (2012) športoviská na Romanovej 38 a Gwerkovej 24.

Na obnovu a revitalizáciu detských ihrísk a športovísk pre staršiu mládež vyčlenilo zastupiteľstvo na tento rok štvrť milióna eur. Okrem týchto opráv Petržalka investuje aj do opráv a rekonštrukcií budov školských zariadení, chodníkov, ciest a parkovísk či kultúrnych domov.

Športovisko Ambroseho 4 pred rekonštrukciou Sportovisko Ambroseho 4 (2)

Športovisko Lachova 18 - rekonštruckia Sportovisko Lachova 18 (9)

web od 2day