La Gioia dali peknú bodku za tohtoročným SeniorFestom

Včera skončil už siedmy ročník Petržalského SeniorFestu, ktorý mestská časť Bratislava-Petržalka pripravuje už tradične v rámci mesiaca úcty k starším. Trojtýždňový festival slávnostne uzavrel výnimočný koncert mužského tria La Gioia.

Keď petržalskí seniori zaplnili veľkú sálu Domu kultúry Zrkadlový háj do posledného miesta, starosta Petržalky Vladimír Bajan SeniorFest 2014 slávnostne uzavrel a poprial všetkým príjemnú zábavu na jeho poslednom podujatí – galakoncerte speváckeho tria La Gioia. Trio La Gioia prezentuje ojedinelé spojenie operného spevu a populárnej hudby a je jediným svojho druhu v strednej Európe. Prekvapuje originálnym spracovaním a interpretáciou skladieb iných žánrov, zjednodušene povedané vynáša opernú formu „na ulicu“ a niečo z „ulice“ zasa do atmosféry operných domov. Petržalskí seniori si posledný deň Petržalského SeniorFestu naplno užívali a domov si odniesli pekný kultúrny zážitok.

Mestská časť aj v tomto ročníku takmer na každý deň pripravila pre petržalských seniorov množstvo tanečno-zábavných a hudobných popoludní, zaujímavé prednášky a diskusie a samozrejme aj tradičný petangový či stolnotenisový turnaj. K tradičným podujatiam pribudli aj nové aktivity – súťažno-zábavné dopoludnie spoločenských hier pod názvom „Rozum do hrsti“ a „Jablkobranie“. Výstavu prác amatérskych umelcov z prírodných materiálov – dreva, drôtu a slamy – si prišli pozrieť všetky vekové skupiny. Trojtýždňový festival, na ktorý mali petržalskí seniori vstup zdarma, pripravila mestská časť v spolupráci s Kultúrnymi zariadeniami Petržalky a Miestnou knižnicou Petržalka.

IMG_0133 IMG_0155 IMG_0188

web od 2day