Festival Hudba Swingu láka na film, hudbu a tanec

Dom kultúry Lúky – Music Club, sobota 22. novembra 2014, 19.00 h

Swing nikdy nebol iba módnou vlnou jazzu, ale životným štýlom, revoltou a rebéliou. Jeho elegancia, vášeň a muzikalita je platná aj v dnešnej dobe. Preto prechádza znovuzrodením a obrodou. Festival Hudba Swingu vás pozýva nielen zaspomínať, ale svojou účasťou sa aktívne zapojiť do fungujúcej bratislavskej swingovej komunity.

Roztopašný swingový večer otvorí filmové predstavenie Kristián s legendárnym Oldřichom Novým, v réžii Martina Friča z roku 1939. Vychutnajte si čiernobielu atmosféru, komické gagy, výborných hercov a jedného z najväčších československých gentlemanov. Na hudobnú nôtu zahrá dámska formácia Paper Moon Trio (Barbora Žilíková, Andrea Babjaková, Juliana Šeregiová ), ktorá je súčasťou známeho Bratislava Hot Serenaders. Ich verná štýlová interpretácia sa zaoberá groteskným charlestonom a koketným swingom. Husle, ukulele a gitara predznamenávajú zábavu, kvalitu a šarmantnú noblesu. Naučiť tanečné kreácie na tie najlepšie swingové melódie prídu skúsení lektori z B – Swingu. Dom Kultúry Lúky sa pri ich tanečných krokoch razom zmení na estrádnu sálu, kde sa charleston, lindy hop a boogie-woogie naučia aj tie najväčšie tanečné drevá. Na magicky zašumené tóny foxtrotu, jazzu a slovenského tanga si budú môcť na záver podujatia zatancovať nováčikovia aj skúsení swingeri. DJ duo Gramophone Brothers prídu roztočiť originálne šelakové platne z 30. až 50. rokov ( František Kryštof Veselý, Melánia Olláryová, Gabriela Hermélyová, Jozef Kuchár, Karel Vlach, Gustav Brom a ďalší). Svoju neuveriteľne rozsiahlu zbierku platní neustále obmieňajú a dopĺňajú, takže žiadne ich vystúpenie nie je rovnaké. Návštevníkov podujatia Hudba Swingu čaká nostalgický aj energický večer evokujúci krásu časov minulých.

HUDBA SWINGU je platforma pre swingovú tvorbu, ktorej ambíciou je podporovať vznik a realizáciu nových hudobných projektov. Poskytuje aj možnosť realizácie mladým, talentovaným hudobníkom.

web od 2day