Music Club uvádza: Pocta velikánom svetového rocku a radosť z mladých talentov

Dom kultúry Lúky, BOB DELAY; MORPHINE TRIBUTE piatok 7. novembra 2014, 19.30 h;
FRUIT ME LITE, ANIMAL CRACKERS piatok 14. novembra 2014, 19.30 h;
ZZ TOP TRIBUTE; Z3 piatok 28. novembra 2014, 19.30 h.

Music Club v DK Lúky prináša svoje pravidelné hudobné piatky. V rámci novembra ponúkne tri rôznorodé rockové poňatia – alternatívnu energiu, letné osvieženie a kvalitné revival spracovanie. Music Club DK Lúky podporuje mladé talenty, ktorých chápanie rockovej hudby sa pohybuje aj v alternatívnom rozmedzí.

7. novembra vystúpia v tomto priestore bratislavské hudobné formácie Bob Delay a Morphine tribute. Alternatívna blues rocková skupina Bob Delay sa sformovala na konci roku 2012. Ich vtedajšia tvorba bola založená hlavne na živej improvizácii. V basgitarovej hre Michala Homolu možno počuť inšpiráciu Oskarom Rózsom, čo vytvára kontrast ku grungeovej gitare Tomáša Hambáleka. V tvorbe kapely prevláda snaha o slovenské texty a špinavý poetizmus. Formácia Morphine Tribute vznikla ako reakcia na zánik legendárnej americkej kapely Morphine. Keď zomrel Mark Sandman na infarkt, puklo srdce mnohým fanúšikom, ale ich skladby žijú dodnes aj prostredníctvom bratislavského Morphine tribute.

O týždeň neskôr (14.11.) sa predstaví ďalšia mladá formácia Fruit Me Lite, ktorá pripomenie svieži letný vánok. Ich žáner je veľmi rozmanitý a prechádza od funky, bluesu, pop rocku až do soulu. Do svojej tvorby zapracovali aj sláčikové a dychové nástroje. Momentálne pracuje kapela na najnovšom EP, ktoré by malo byť hotové v najbližších týždňoch. Svoj pekelný funk rock roztočí trio Animal Crackers – známy svojou koncertnou energiou.

„Bradatý koncert“ uvedie v posledný piatok v mesiaci (28.11) najslávnejšie hity legendárnej americkej skupiny ZZ Top. Večer otvorí ich bratislavský ekvivalent Z 3, ktorých repertoár tvoria aj vlastné skladby. S prívlastkom najlepší ZZ Top revival v Európe vystúpi česká formácia ZZ Top Tribute. Kapela hrá väčšinou so speváčkami. V súčasnosti majú vo svojej dramaturgii až dvadsaťšesť piesní, tzn. cca dve hodiny kvalitnej južanskej rockovej muziky.

web od 2day