Decembrové kultúrne podujatia slávnostne naladia celú Petržalku

Kultúrne zariadenia Petržalky aj tento rok pripravili pestrý vianočný program, v ktorom si každý nájde niečo, čo ho pobaví, poteší a sviatočne naladí.

Okrem piatkových a víkendových podujatí pod decembrovou oblohou v rámci vianočných trhov môžu obyvatelia Petržalky navštíviť aj niektoré z vianočných podujatí v Dome kultúry Zrkadlový háj. V prvej polovici decembra tu predstavia folkloristi rodisko Juraja Jánošíka v rámci tradičného cyklu Večer autentického folklóru. Obec Terchová patrí k najznámejším symbolom našich ľudových tradícií. Neopakovateľné terchovské umenie láka turistov zo zahraničia aj Slovenska. Na návštevníkov čaká kvalitný program a pohostenie regionálnymi špecialitami. Pre milovníkov vážnej hudby je pripravený prekrásny koncert v unikátnom priestore petržalského Kostola Svätej Rodiny. Operné trio La Gioia uvedie trinásteho decembra svoj tradičný vianočný galakoncert, na ktorom zaznejú úpravy domácich i svetových hitov a tiež množstvo prekrásnych vianočných skladieb. Ako exkluzívneho hosťa si pozvali populárnu speváčku Sisu Sklovsku. Počas dní zimného slnovratu očakávame podľa povier zvýšenú aktivitu tajomných síl. Dva dni pred Luciou v čase, keď sa zliezajú bosorky z celého Slovenska, príde Banda spolu so ženským súborom Vranky zahrať svoj magický folklór. Čarovať sa síce nebude, ale diváci sa môžu tešiť na čarovnú tvorbu jednej z našich najlepších world music skupín.

V DK Lúky sa bude konať už 2. ročník hudobného festivalu Hudba ducha. Je to platforma pre duchovnú tvorbu, ktorej ambíciou je podporovať vznik a realizáciu nových hudobných projektov. Poskytuje aj možnosť realizácie mladým, talentovaným hudobníkom. V tomto ročníku vystúpia Komorná opera Bratislava, Kapucini & Stanley a Felice. Dramaturgia pripravila aj mikulášsky Music club. Príjemný večer do tanca i na počúvanie sľubuje bluesová a rhythm´n´bluesová špička zoskupená v úspešnom projekte Rolling Stones Blues Circus 50 spolu s mladou slovenskou bluesovou krvou vynikajúcej skupiny Bluesraiders.

CC Centrum podporí šikovné ručičky detí počas vianočne ladených tvorivých dielní a pre staršiu generáciu je pripravené Adventné zamyslenie v rámci hudobného cyklu Momentum Musicum.

web od 2day