Počas prázdnin bude na materských školách špeciálny režim

S príchodom najkrajších sviatkov v roku sa pre žiakov blížia aj Vianočné prázdniny. Tie sa na petržalských školách týkajú 2430 detí a 4148 žiakov.

Vianočné prázdniny začínajú v pondelok 22. decembra 2014. Brány škôl sa otvoria po novom roku, a to vo štvrtok 8. januára 2015. Materské školy si prevádzku upravili podľa záujmu rodičov o poskytovanie služieb počas vianočných a veľkonočných sviatkov. V pondelok a utorok pred Štedrým dňom (22. a 23. decembra) budú všetky materské školy, ktoré majú prihlásený dostatočný počet detí, otvorené. Materské školy, v ktorých sa na triedu nenahlásilo aspoň 10 detí, budú zatvorené. Týka sa to MŠ Lachova, MŠ Rovniankova a MŠ Bulíkova.

V dňoch 29. až 31. decembra 2014 bude v prevádzke MŠ Haanova, kde je prihlásených 22 detí z ôsmych materských škôl. V novom roku bude v prevádzke MŠ Bohrova, kam rodičia prihlásili 20 detí zo siedmich škôl. Po Troch kráľoch (07. januára 2015) budú opäť materské školy prevádzke. Prerušenú prevádzku budú mať len MŠ Lachova a MŠ Haanova, v ktorých rodičia nenahlásili dostatočný počet detí.

Od januára 2015 obsadia riaditeľky 4 nové elokované triedy s kapacitou 88 miest v ZŠ Tupolevova a od februára v ZŠ Nobelovo námestie 2 elokované triedy pre MŠ Röntgenova s kapacitou 40 miest. Podľa starostu Vladimíra Bajana je zriadenie elokovaných tried podaním pomocnej ruky rodičom, ktorí mali z nedostatku kapacít starosti s umiestnením svojich detí. „Nakoľko naše riešenia vo vzťahu k zvyšovaniu kapacít materských škôl boli inšpiráciou pre rezort školstva pri vyhlasovaní dotačnej výzvy na zvyšovanie zaškolenosti, som rád, že ideme cestou pozitívnych riešení, ktoré takto vníma aj štát,“ uzatvára starosta Vladimír Bajan.

web od 2day