Nové knihy v Miestnej knižnici Petržalka – november

Rozprávky o vílach – ilustrovaná knižka pre dievčatá, ktorým sa páčia víli, princezničky a rôzne kúzla.
Pastirčák, D.: O kresbe, čo ožila – rozprávkový príbeh opisuje stvorenie sveta a vzťah človeka k Bohu.
Stround, J.:Vreštiace schodisko. Lockwood a spol – príbehy statočnej Lucy a Anthonyho o najstrašidelnejšom dome v Anglicku, ktorý si žiada svoju obeť.
Schneiderová, R.: Ako sa to všetko začalo – mladý chlapec, ktorý mal v živote všetko, úspech aj kariéru, chápavých rodičov a kamošov. A jediný okamih v živote Ezru zmení autonehoda.
Fukuda, A.: Korisť – ako zostať nažive, kde sú ľudia považovaný za potravu a všetci túžia len po krvi? Druhý diel fantasy románu pre dospievajúcu mládež.
Schwake, S.: Tvorivé dielne. 52 výtvarných projektov – zaujímavé a tvorivé nápady na voľný čas pre všetkých s detailným postupom.

Heribanová, T.: Malá doba ľadová – Emma, Hana a Laura, tri sestry, túžiace po čistej a hlbokej láske, ktoré pri výchove poznali málo nehy a uznania, a príbeh o tom ako ich to ovplyvnilo v dospelosti.
Riečanská, L.: Nikdy mi nebolo lepšie. Slasti a strasti jednej single – Anetin postoj k životu poznačí rozchod rodičov, no ona túži po človeku, ktorý by ju pochopil a podržal v ťažkých chvíľach.
Fulmeková, D.: Magická sila sviatkov. Tradície a čary v kolobehu roka – najznámejšie sviatky roka, v ktorých autorka vysvetľuje pohanskú i kresťanskú tradíciu, povery pranostiky, typické jedlá a zvyky.
Bussi, M.: Vážka – Lyse-Rose alebo Emilie? Trojmesačné dieťa, ktoré prežilo pád lietadla, osemnásť rokov dlhé pátranie a šokujúce rozuzlenie v detektívnom príbehu.
Kenji, A.J.: Boj o štát. Mrazivý vojensko-politický triler – v predvečer volieb spájajú sily príslušníci slovenských a zahraničných tajných služieb, aby zviedli rozhodujúci boj proti dobre vyzbrojenému nepriateľovi.
McGuire, J.: Ranč na Červenom vrchu – apokalyptický horor, kde ľudia čelia nákazlivej a smrteľnej chorobe. Scarlet, Nathan a Miranda sa musia vyrovnať zoči-voči desivému nepriateľovi.
Carrisi, D.: Súd duší – Sandra a Marcus skladajú záhadnú skladačku a postupne sa pred nimi vynára hrôzostrašný svet, čo sa skrýva v temných útrobách Ríma.

Szczygiet, M.: Gottland – výber reportáží venovaných Českej republike. Pohľad na známe udalosti, ľudí, ako aj zabudnuté príbehy.
Herodek, M.: Android jednoduše – praktický pomocník na sťahovanie aplikácií, úpravu telefónu či tabletu na multifunkčný prehrávač.
Jackson, T.: Fyzika. 100 objavov, ktoré zmenili históriu – publikácia, ktorá ilustruje vývin fyziky na pozadí dejín sveta.
Nádaská, K.: Čím žila slovenská rodina. Rodinné tradície a slávnosti v našej ľudovej kultúre – približuje rozsiahly a pestrý komplex javov, ľudovej kultúry, tradícií a folklóru.
Tagariello, M.L.: Legendární módní návrháři – sprievodca módou s osobnosťami na poli kultúry slovom i obrazom.

Vianočná nádielka

vianoce3

Poupě, M.: Vianočné želanie – rozprávky o Vianociach, drakoch, princeznách.
Šulc, P.: Čarovné Vianoce + CD – vianočné koledy, piesne, rozsvietený vianočný stromček, nie je nič krajšie, ako mamina kuchyňa voňajúca vanilkou a rozžiarené oči detí.
Kýšková, P.: Klasické slovenské Vianoce – zabavte sa prípravou medovníčkov, menoviek na darčeky a dostanete návod na prípravu svietnika z jabĺčka.
Würfl, S.P.: Moja vianočná knižka – rozprávky, básničky s veselými obrázkami, ktoré roztancujú iskierky v detských očiach.
Gentili, M.R.: Vianoce. Nádherné príbehy – najkrajšie vianočné rozprávky Santa Klausa, jeho pomocníkov škriatkov a ich starosti s prípravou darčekov.
Hoffmann, E.T.A: Luskáčik a Myší kráľ – nádherná atmosféra a tajomné čaro vyžarujúce v príbehu o smelom dievčatku a jej bratovi v radostnom očakávaní, čo dostanú pod stromček.

Martin, K.: Vianočné hodiny – historická romanca inšpirujúca sviatočný príbeh porušených sľubov vykúpených láskou.
Hermanovská, A.. Vianočné kvapôčky – príbehy písané životom o nás a o ľuďoch, s ktorými sa denne stretávame.
Smatanová, R.: Vianočné príbehy – poviedky popretkávané vierou a láskou, hlbokým porozumením a zamyslením sa nad hodnotami ľudského života.
Christie, A.: Poirotove Vianoce – detektívny román a záhadné rodinné stretnutie, ktoré rieši Hercule Poirot.
Ferrero, B.: Vánoční příběhy pro potechu duše – zábavné a poučné príbehy zarámované časovým úsekom od adventu do troch kráľov s vianočnou tematikou.
Kelly, C.: Kouzlo Vánoc – príbehy s hlbokým pochopením, láskavosťou a múdrym nadhľadom pre radosť.

Mintalová Z., Z.: Pečieme na Vianoce – privítajte najkrajšie sviatky roka s voňavými dobrotami na chladné zimné večery.
Zeman, B.: Vianoce u nás doma + CD – ak chceme dobre prežiť Vianoce, musíme sa nielen dobre pripraviť, ale aj postarať o vianočnú atmosféru.
Nádaská, K.: Čím žila slovenská rodina. Rodinné tradície a slávnosti v našej ľudovej kultúre – o živote slovenskej rodiny s ukážkami ľudovej slovesnosti.
Schmitt, G.: Vianočný quilling. Filigrány z papierových pásikov – umenie ako vytvoriť z úzkych papierových prúžkov vianočné motívy.
Lawson, N.: Vianoce s Nigellou – kráľovná kuchárskeho umenia tentoraz varí a pečie na najkrajšie sviatky roka.

web od 2day