Poslednou klasifikačnou poradou nastupuje druhý polčas

Dnes sa v petržalských základných školách uskutoční posledná klasifikačná porada pred polročnými vysvedčeniami. Následne, v piatok 30. januára 2015, odovzdajú triedni učitelia žiakom na 11 základných školách polročné hodnotenia. Ako prvá základná škola začala klasifikačnú poradu ZŠ Turnianska, a to 21. januára 2015. O deň neskôr sa uskutočnila klasifikačná porada na ZŠ Holíčska. Najviac, konkrétne 8, ich bolo včera, 26. januára. Dnes budú hodnotení žiaci ZŠ Gessayova. 4148 petržalských žiakov si polročné vysvedčenia z rúk triednych učiteľov prevezme tento piatok. Po víkende žiakom začnú jednodňové polročné prázdniny, po ktorých sa v utorok 3. februára vrátia do školských lavíc a začnú výučbu v druhom polroku.

V uplynulom týždni sa v jedenástich petržalských školách uskutočnil zápis prvákov. Z 885 predškolákov sa prišlo zapísať 805 detí. Tieto budú zaradené do 34 tried, z toho do dvoch špeciálnych – so zdravotným oslabením na ZŠ Černyševského a s poruchami učenia na ZŠ Tupolevova. Po štyri prvé triedy otvoria školy na Budatínskej, Dudovej, Tupolevovej a Turnianskej. Z 805 zapísaných detí má v Petržalke 753 trvalé bydlisko. Najviac detí – až 108 – zapísali rodičia na ZŠ Budatínska a najmenej na ZŠ Nobelovo námestie – 27. Zapísaných je 383 dievčat a 422 chlapcov.
Minulý rok sa na zápise zúčastnilo 754 detí, z ktorých takmer 86 % aj reálne nastúpilo na povinnú školskú dochádzku. Na základe evidencie z predchádzajúcich rokov predpokladáme, že približne 75 detí požiada o odklad školskej dochádzky a prvého septembra nastúpi do prvého ročníka opäť viac ako 700 žiakov.

web od 2day