Vášnivý marcový folklór z východu a Podpoľania

Vášeň východu alebo pravá východniarska muzika – KANDRÁČOVCI
DK Zrkadlový háj, štvrtok 12. marca 2015, 16:30 a 19:00 h

Folklórne zrkadlenie – POĽANA
DK Zrkadlový háj, nedeľa 29. marca 2015, 19:00 h

Aj v marci vás srdečne pozývame na folklórne podujatia v Zrkadlovom háji. Vo štvrtok 12. marca prídu s pravou východniarskou muzikou obľúbení bratia Kandráčovci s hosťami Terezou Mandzákovou, Ankou Poráčovou a Monikou Kandráčovou a poslednú marcovú nedeľu spríjemní folklórny súbor zo Zvolena POĽANA.
Ľudová hudba Ondreja Kandráča funguje od roku 2004 a za ten čas sa v nej vystriedali najrôznejší interpreti. No nemennou súčasťou súboru zostáva aj naďalej primáš Ondrej Kandráč, ktorého publikum zbožňuje. Svojim obdivovateľom ponúkajú Kandráčovci (ako ich zvyknú familiárne nazývať) nefalšovaný východoslovenský folklór vo vokálno – inštrumentálnom prevedení cimbalovej hudby. Súbor sa okrem vystúpení zameriava aj na nahrávanie albumov, ktoré dosahujú mimoriadnu úspešnosť. Ako prvá ľudová hudba na Slovensku získala naraz dve platinové platne za tituly A čija to chyža a Sinu muj! V súčasnosti je v distribúcii azda ich najúspešnejší album pod názvom Dva duby. A práve k nemu sa viaže i mimoriadne obľúbený koncert, v rámci ktorého vystúpia Monika Kandráčová, Anka Poráčová a finalistka Superstar Tereza Mandzáková.

V marcovom Folklórnom zrkadlení sa môžete potešiť tancom a spevom z Podpoľania. Folklórny súbor POĽANA prijal meno podľa majestátneho vulkánu dominujúcemu tomuto kraju a už pri svojom zrode si dal do vienka rozvíjanie a uchovávanie ľudových tradícií predovšetkým regiónu Podpoľanie. V súčasnosti sú členmi súboru prevažne študenti Technickej univerzity vo Zvolene , ale aj študenti iných škôl a zamestnanci rôznych organizácií pre ktorých sa ľudový tanec a pieseň stali záľubou. Súbor vo všetkých zložkách – hudobnej, tanečnej, speváckej mužskej a speváckej ženskej skupine má v tomto období 70 členov.

Vstupné: Kandráčovci – 10 eur v predpredaji / 12 eur v deň podujatia, FS Poľana – 8 eur
Video linky: Kandráčovci ; FS Poľana zo Zvolena / PFS 2012 .

web od 2day