Amnestia na upomienky, bezplatná registrácia i nové typy preukazov

Čitatelia v Petržalke môžu všetky tieto služby očakávať v Petržalskej miestnej knižnici v rámci Týždňa slovenských knižníc. Ten začína v pondelok 23. marca a potrvá do soboty 28. marca.

Tradičnou súčasťou marcového Týždňa slovenských knižníc je odpustenie pokút čitateľom za oneskorené vrátenie kníh, registrácia nových čitateľov zdarma, či predĺženie platnosti čitateľského preukazu na ďalší rok, tiež bezplatne. Miestna knižnica v bratislavskej Petržalke k tomu ponúka aj nové typy preukazov. Pre rodiny, za osem eur ročne, čo znamená zaregistrovanie jedného dospelého a dvoch detí, alebo dvoch dospelých a jedného dieťaťa na vybranej pobočke. K tomu ako bonus rodina dostane bezplatné registrovanie na pobočke spoločensko-vednej, populárno-náučnej a cudzojazyčnej literatúry na Vavilovovej 26.
Druhým novým typom preukazu je kombinovaný, ktorého výhoda spočíva v tom, že umožňuje registráciu na dvoch pobočkách, pričom knižnica prevádzkuje celkom desať pobočiek. Za kombinovaný preukaz zaplatí dospelý šesť eur a dieťa tri eurá ročne.
Jarny maraton s knihou 2015

Týždeň slovenských knižníc je aj o podujatiach, deviatym ročníkom pokračuje Jarný maratón s knihou, ktorý štartuje v pondelok 23. marca o 9.00 h práve v petržalskej knižnici, konkrétne na pobočke na Prokofievovej 5 a následne o 11.00 h pokračuje na pobočke na Turnianskej 10. Ďalej sa posúva do verejných knižníc v Bratislave a v Pezinku. Hosťami tohtoročného maratónu sú spisovateľ Juraj Šebesta a jeho dcéra Kamila Šebestová, ktorí predstavia svoje knihy, prednesú z nich úryvky a pútavo so štipkou humoru porozprávajú o spoločných témach dvoch generácií. V stredu 25. marca o 13.00 h si návštevníci na pobočke Vavilovova 26 môžu pozrieť výstavu prác z paličkovanej čipky s názvom Prebúdzanie jari, ktorá bude spojená s ukážkami prác. V piatok 27. marca sa 20 najlepších a najaktívnejších detských čitateľov zúčastní podujatia Noc v knižnici s Andersenom, témou noci je Európske pexeso, zábavné cestovanie a spoznávanie európskych štátov. Hosťami budú ilustrátori Mária Nerádová a Ďuro Balogh.

web od 2day